Bayburt'ta dolu dolu Ramazan

Bayburt, Ramazan ayını yine dolu dolu geçirecek.

Bayburt'ta dolu dolu Ramazan
Bayburt Postası - Bayburt, Ramazan ayını yine dolu dolu geçirecek. Bayburt Belediyesi’nce düzenlenen etkinliklerle vatandaşlar bu yıl da  sosyal kültürel etkinlerle dolu bir Ramazan ayı yaşayacak.

İftar sonrası Bayburt Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Ramazan etkinliklerinde dil sultanları âşıklar sahne alacak. Osmanlı zamanında Ramazan akşamlarının vazgeçilmezi olan Hacivat-Karagöz oyununun sahneleneceği etkinliklerde bir Bayburt geleneği olan onbeşi programı da yer alacak.  

Ayrıca ilahi dinletilerinin de gerçekleştirileceği etkinlikler boyunca vatandaşlara Osmanlı Şerbeti ikramında bulunulacak.

Taşhan’da ilk iftar

Öte yandan Bayburt Belediyesi’nin ev sahipliğinde 27 Mayıs Cumartesi günü kapılarını bir kez daha Ramazan Ayı için açan Tarihi Taşhan’da ilk iftar heyecanı yaşandı. İftar vaktinin yaklaşmasıyla birlikte Taşhan’da bir araya gelen Bayburtlular Taşhan’ın tarihi atmosferinde hep birlikte ilk orucu açmanın güzelliğini yaşadılar. Tarihi mekân Ramazan ayı boyunca Bayburtluları ve şehir dışından gelen konuklarını ağırlamaya devam edecek.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.