'Bayburt Sofrası' 4 bin 500 kişiyi ağırladı

Kardeşlik ve dayanışma adına Bayburt Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen açık hava iftarında 4 bin 500 kişi aynı sofrada Ramazan’ın huzurunu yaşadı.

'Bayburt Sofrası' 4 bin 500 kişiyi ağırladı
Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi’nin Ramazan bereketini Bayburt Kız Meslek Lisesi’ne taşıdığı iftar programı büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Bayburtlular sıcak bir ortamda oruçlarını açmanın huzurunu yaşarken bir yandan da Grup Sazendeler tarafından tasavvuf müziğinden güzel örnekler dinlediler.



Belediye Başkanı Mete Memiş, saatler öncesinden masaların kurulduğu okul bahçesine gelen vatandaşlarla yakından ilgilendi. Bütün masaları gezerek vatandaşlarla ayrı ayrı sohbet eden Belediye Başkanı Memiş, onların Ramazan ayını da tebrik etti.

"Bayrama huzurla erişelim"

İftar öncesi bir konuşması yapan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, “Davetimize icabet ettiğiniz ve kendi sofranızı bizimle paylaştğınız için hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Ve yine sizlere selam olsun ki, bu sofrayı şenlendirdiniz, bereketlendirdiniz, onurlandırdınız. Rabbim Ramazan’ın feyzinden, bereketinden istifade etmiş olan kullarından eylesin bizleri. Bayrama huzurla eriştirsin bizleri Rabbim. Ama kendi vatanlarında, özyurtlarında oruçlarına müdahale edildiği için orucunu tutamayan Doğu Türkistan’daki kardeşlerimize Rabbim yardım etsin. Bizler de dularımızla onların yanında olduğumuzu bildirelim. Ve yine Suriye’de, Irak’ta, Kerkük’te, Musul’da, Myammar’da, Gazze’de, Filistin’de bütün Müslümanların Rabbim yardımcısı olsun” dedi.

"Gece gündüz demeden sizler için çalışıyoruz"

Başkan Memiş belediye çalışmalarına yer verdiği konuşmasını devamında şunları söyledi:

“Saygıdeğer hemşehrilerim şunu bilin ki, bizler de size daha güzel bir şehir sunmak adına, sizlerin yaşadığı bu Bayburt’u daha da güzelleştirmek adına elimizden geleni fazlasıyla yapıyoruz. Gece gündüz demeden sizler için çalışıyoruz. Daha güzel bir Bayburt, daha yeşil bir Bayburt, gezildiğinde görüldüğünde özleyeceğimiz daha yaşanabilir bir Bayburt’u oluşturmak adına gayret ediyoruz. Hükümetimize çok çok teşekkür ediyoruz. Gördüğünüz üzere kaldırımı, asfaltı, şehir meydanları, otoparkları Bayburt’a kazandırılmasında hiç şüphesiz ki, en büyük pay sahibi Maliye Bakanı sayın Naci Ağbal’dır. Bayburt Belediye Başkanı olarak sizler adına sayın bakanımıza çok çok teşekkür ediyorum. Sayın bakanımız Güneydoğu’daki programları nedeniyle Ramazan Soframıza iştirak edemediler. Selamlarını benim aracılığımla sizlere iletmemi istediler.”

Başkan Memiş’in konuşmasının ardından Kur’an tilaveti yapıldı. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte iftarını açan vatandaşlara Grup Sazendeler tarafından tasavvuf musikinin en güzel örnekleri seslendirilirken aynı zamanda semazen gösterisi de gerçekleştirildi.

4 bin 500 kişinin birlikte iftarını açtığı Ramazan Sofrası’na Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniverstisi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Emniyet Müdürü Sezayi Er, BTSO Başkanı İbrahim Yumak, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, Bayburt Kültür Derneği Başkanı Faruk Kılıçaslan, ve vatandaşlar katıldı. 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
VELİ 7 yıl önce

EVİNDE YEMEK PİŞENDE ORDA, BİR DİLİM KURU EKMEĞİ OLMAYANDA ORDA. NE KADAR BELEŞE ALIŞTIK. BIRAKIN ŞU İFTARA DA İHTİYACI OLAN, EVİNDE TENCERE KAYNAMAYAN GARİBANLAR GELSİN DE KARINLARI BİR SICAK YEMEK GÖRSÜN. BU MANZARANIN OLACAĞINI TAHMİN ETTİĞİM İÇİN İFTAR VERİLEN YERİN SEMTİNE GİTMEDİM. OLAN, OLMAYAN NE KADAR BELEŞÇİ VARSA ORDA . HELE O KADINLAR. YA SİZDE HİÇ UTANMA YOK MUDUR. EVİNİZDE ÇOLUK ÇOCUĞUNUZLA YEMEK YAPMAKTAN NE KADAR ACİZSİNİZ

Avatar
SERKAN 7 yıl önce

BELEDİYE BAŞKANIN DEDİĞİ KELİMEYE BAK "Gece gündüz demeden sizler için çalışıyoruz" DEMİŞ METE BAŞKAN ŞU PAZAR MEYDANINA BİR CÖZÜM BUL BİR GÜN BİRİNİN CANI YANACAK ORDA PAZARTESİ GÜNÜ KURULACAK PARA MEYDANI CUMA AKŞAMINDAN KURUYOR BIKTIK USANDIK EVİMİZE BİL GİDEMİYOZ ŞİMDİ HİÇ KALDIRMIYORLAR BÖYLE BELEDİYECİLİK OLMAZ ARABA İLE GEZMEK CİM EKMEKLE BELEDİYECİKLİK OLMAZ İFTARLARDA BULUNARAK KONUŞMA YAPMAK OLMAZ METE BAŞKAN


Bayburt Postası

Avatar
METİN 7 yıl önce

ALLAH HAKKIYLA TUTAN HERKESİN ORUCUNU VE İBADETLERİNİ KABUL ETSİN BENİM KAFAMA TAKILAN BU İFTARI BELEDİYE BAŞKANIMI KENDİ CEBİNDEN KARŞILIYOR YOKSA BELEDİYE BÜTÇESİNDENMİ EĞER BELEDİYE BÜTÇESİNDENSE OLMADI SADECE ŞOV YAPMIŞ AYRICA SİYASET YAPIYOR İFTARDA YOK CEBİNDENSE DİYECEK LAFIMIZ YOK

Misafir Avatar
ALOŞ 7 yıl önce @METİN

Kardeşim bu güne kadar hangi bakan hangi vekil hangi Vali hangi belediye başkanı cebinden iftar daveti vermiş ki? Para cebinden çıkmayınca davet sayısı artar da artar.

Beğenmedim! (0)
Avatar
BAYBURTU SEVEN BİRİ 7 yıl önce

BAYBURT İYİ YÖNETİLMİYOR İFTAR OLMASI NORMAL BUNA KİMSENİN BİR ŞEY DEDİĞİ YOK DA BAŞKANIN BAYBURT İÇİN ÇALIŞIYORUZ SÖZÜ ÇOK KOMİK NASIL ÇALIŞIYORSUNUZ ANLAMAK ZOR ÇALIŞMA OLSA BAYBURT BU HALDE OLUR MU ALLAH AŞKINA YOLLAR BERBAT HALDE SULAR BİLE TEMİZ DEĞİL ALLAH ORUÇ TUTAN TÜM KARDEŞLERİMİZİN ORUCUNU KABUL ETSİN İNŞALLAH AMA BAYBURT GERÇEKTEN ÇOK KÖTÜ DURUMDA BUNU ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUM BAYBURT DİĞER ŞEHİRLERDEN EN AZ 10 SENE GERİDE NE YAZIK Kİ

Avatar
Safak Güngör 7 yıl önce

Belediyenin vermiş olduğu iftar için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. İftar sofraları amacın dışına çıktı, günümüzde "Zengin zengine iftar veriyor"