Bayburt protokolü ve siyasi parti temsilcilerinden bayram mesajları

Bayburt'ta uzun yılların ardından bir gelenek yaşanmayacak.

Bayburt protokolü ve siyasi parti temsilcilerinden bayram mesajları
Bayburt Postası - Covid-19 salgını dolayısıyla ülke genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanırken, Bayburt'ta da uzun yılların ardından mahalle odası geleneği yaşanmayacak. Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap ve Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Abdulmecit Bekmezci Ramazan Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayınladılar. İşte o mesajlar:  

“Kıymetli hemşerilerimiz;

Bayramlar, milli birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, dayanışma, kaynaşma ve bir birimizin dertleriyle hem hal olma adına müstesna zaman dilimleridir. İnanç ve kültürümüzün önemli birer ögeleri olarak bayramlar, kırgınlıkların giderilmesi, muhabbet ve samimiyet bağlarının güçlendirilmesine imkan tanıyan eşsiz fırsatlar sunar. Bu zaman dilimlerinde eş, dost, akraba ve büyükleri ziyaret etmek, küçükleri sevindirip gönülleri ihya etmek oruç ile bir ay boyunca madden ve manen terbiye olmuş kimseler için en yalın insani hasletlerle donatılmış bir hediyedir aynı zamanda. Bu hediyenin önemi ve kıymeti yaşadığımız süreç itibariyle daha anlaşılır bir hale gelmiştir. Dünyayı etkisi altına yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bu bayram ziyaretlerimizi başka bayramlara erteleyecek, sevdiklerimizle aramıza zorunlu mesafe koymak durumunda kalacağız. Her açıdan insan sağlığını gözeten ihtivasıyla oruç ibadeti, bizlere aşıladığı değerlerin yalnızca Ramazan ayına has olmadığını da göstermektedir. Yeme ve içmekten, öfke ve saldırganlıktan, kötü söz ve davranıştan bizleri men eden, her durumda bizlere sabrı, azmi, dirayet ve tevekkülü öğütleyen bu yaşam biçimi, salgın süreci itibariyle daha da önem kazanmıştır.

Temel olarak bir diğerinin durumunu idrak etme, sabır göstererek paylaşma, yardımlaşma ve dayanışmada bulunma, başkalarının hak ve hukukunu çiğnememe, aynı zamanda koruyup kollama gibi vazifelerle donatılan bu insani hâl, bizler için bugünlerde üzerinde önemle durulan ve defaatle vurgulanan bir zorunluluk halini almıştır. İçerisinde bulunduğumuz bu salgın günlerinde; bizlere düşen bir ay süresince tatbik etmeye çalıştığımız bu davranışları koronavirüsle mücadelemiz tamamlanıncaya kadar devam ettirmektir. Bir başkasının yaşam hakkını koruyup kollamak, sabır ve dirayetle bu süreci devam ettirmek hem şahsi hem de toplumsal olarak her birimiz için hayati bir görevdir. Bir birimize zarar verebilme ihtimaline karşılık, bayram ziyaretlerini ertelemek, virüsün bulaşma riskini en aza indirmek amacıyla tebrikleşmeleri sosyal mesafe kuralını gözeterek gerçekleştirmek bu açıdan önem arz etmektedir. Hiçbir zorlama olmaksızın bu yaşam biçimini tatbik etmiş olmamız, salgın sürecini daha tecrübeli ve rahat bir şekilde geçirmemize de imkan sağlayan önemli bir avantajdır. Her bir ferdimizin bu avantajı değerlendirmesi, gelecek güzel günlere hep birlikte atacağımız adımları daha erkene taşıyacaktır.

Bu vesileyle rahmet, mağfiret ve bağışlanmaya vesile olan Ramazan Ayı’nda yapılan ibadetlerin kabulünü Yüce Allah’tan temenni ediyor, siz kıymetli vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum."

Cüneyt Epcim / Bayburt Valisi

***

"Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif’in sonuna gelerek bir bayrama daha ulaştık. Kültürümüzün en önemli unsurlarından olan dayanışma, yardımlaşma, hoşgörü ve kardeşlik duyguları, bu gibi özel günlerde had safhaya ulaşmakta, toplumun arasındaki bağı güçlendirmektedir.

Ramazan bayramı orucun mükâfatı, dayanışma ve yardımlaşma hissiyatının, hatır sorma ve gönül alma hasletlerinin emsalsiz bir kaynağıdır. Ancak bu bayramı tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını dolayısıyla evlerimizde geçirmek zorunda kalacağız. Bu salgından kurtulmak için biraz daha sabredeceğiz ve evimizde kalmaya dikkat edeceğiz. İnşallah hep birlikte kucaklaşacağımız daha nice bayramları birlikte geçireceğiz bu bayram evlerimizdeyiz Bayburt.

Bu vesile ile milletimizin ve tüm Türk İslam Aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum."

Hükmü Pekmezci / Bayburt Belediye Başkanı

***

“Gönül, geçmiş bayramlarda olduğu gibi sevdiklerimizle bir arada olmayı isterdi. Fakat tüm dünya ile ülkemizi de etkileyen koranavirüs salgını sebebiyle, bu bayramı her birimiz evimizde geçirmek durumundayız. Bu salgın sürecinde insanlık ailesi olarak zorlu bir imtihandan geçiyoruz. Allah’a şükür, devleti ve milletiyle ülkemiz bu sınavı çok iyi veriyor.

Ekonomiden sosyal hayata birçok alan salgınla mücadelede sosyal hayata birçok alan, salgınla mücadele kapsamında uygulamaya geçirilen tedbirlerden derin bir şekilde etkilendi. Mart ve Nisan aylarımız sıkıntılı bir şekilde geçerken, mayıs ayında yavaş yavaş diğer ülkelerle birlikte normalleşme adımlarını atmaya başladık. Hep birlikte dikkatli davranır, kurallara uyar, maske, sosyal mesafe ve temizlik hassasiyetine riayet edersek, bu süreçten alnımızın akıyla çıkacağımız muhakkaktır.

Salgın döneminde ülkelerin çoğu içe kapanıp ellerindeki sınırlı imkanlara sıkı sıkıya sarıldılar. Türkiye olarak biz, kendi ihtiyaçlarımızı karşılamanın ötesinde, pek çok dost ve kardeş ülke halkına da yardımda bulunduk. Küresel dayanışmanın bolca sözünün edilip fiiliyata dönüştürülmediği bir dünyada, Türkiye olarak insanlığımızı gösterdik.

Salgın sürecinde özverili bir şekilde görev yapan, il müdüründen temizlik görevlisine başhekiminden sağlık memuruna kadar bütün sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere tüm kamu, özel sektör ve sivil toplum personeline halkım adına teşekkür ediyorum.

Alınan tedbirler sebebiyle hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması ve zorluğa, yokluğa, yoksulluğa düşmemesi için devletimizin tüm kaynaklarını harekete geçirdik. Sosyal koruma kalkanı programlarıyla hem ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hem de istihdamdaki kayıptan dolayı sıkıntıya düşen çalışanlarımıza destek sağladık.

Bu kapsamda “insanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla Bayburt’ta 7486 vatandaşımıza 7.563.236 lirayı bulan karşılıksız kaynak aktardık. Vergi, prim taksit ertelemeleri ve finans kolaylıkları gibi desteklerle salgın sürecinin vatandaşlarımıza zararını engellemeye çalıştık.

Milletimize, her zaman olduğu gibi, bu sıkıntılı günlerde de en güzel hizmetleri vermenin çabası içinde olduk. İnşallah salgın sonrası siyasi ve ekonomik olarak yeniden yapılanacak dünyada, Türkiye’nin gücünü, zenginliğini ve refahını çok daha yükseklere taşıyacağız.

Geleceğe ümit ve güvenle baktığımız bu güzel bayram gününde, yanında olamadığınız sevdiklerinize iletişim aracıyla da olsa ulaşacağınıza ve bu mutluluğu paylaşacağınıza inanıyorum. Rabbimden hepinizi bir sonraki Ramazan ayına sağlıkla, esenlikle ve huzurla kavuşturmasını diliyorum. Bir kez daha Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, sizleri en samimi duygularımla selamlıyorum."


Hacı Ali Polat / AK Parti Bayburt İl Başkanı

***

"Ramazan Bayramının ülkemiz, aziz milletimiz, Türk ve İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını, gönül coğrafyamızda var olan tüm olumsuzlukların, özellikle ülkemizin de içinde bulunduğu tüm dünyayı etkileyen “Covid 19” virüsünün etkilerinin bir an evvel yok olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

Covid 19 salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösterdi. Bu virüsle mücadele eden 4249 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tedavi görenlerin de bir an öce sağlıklarına kavuşmalarını niyaz ediyorum.

Eski günlerdeki gibi yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın neşeyle koşuşturduğu bayramları yaşamayı canı gönülden arzuluyorum. Bayram vesilesiyle şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Sizleri muhabbet ve en derin duygularımla selamlıyorum."

Bekir Kasap / MHP Bayburt İl Başkanı

***

"Muhterem Bayburtlu Hemşerilerimiz, İçerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni de bulunduran; başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha yaşadık ve bayrama ulaştık.

Bu bayramı biraz olsun buruk geçireceğiz. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle belki sımsıkı sarılamayacağız, tokalaşamayacağız. Belirlenen tedbirlere azami ölçüde riayet ederek en kısa sürede inşallah aramızdaki sosyal ve fiziksel tüm mesafeleri ortadan kaldıracağız.

Bayramların birleştirici gücünü vesile ederek ötekileştirmeden kamplaştırmadan 83 milyon vatandaşımızı kardeş bilerek aramızdaki dargınlıkları, kırgınlıkları ortadan kaldırmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle; pandemi sürecinde hafta sonu, tatil, bayram demeden tüm gayretiyle insanımızın sağlığı için kendi sağlığından ve zamanından feragat eden başta sağlık personellerimiz ve güvenlik güçlerimiz olmak üzere süreç içerisinde önemli rol alan tüm görevlilerimizin; Bayburtlu hemşerilerimizin ve İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor hayırlara vesile olmasını Cenab'ı Hakk’tan niyaz ediyorum."


Abdulmecit Bekmezci / Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı

Anahtar Kelimeler:
Ramazan Bayramı Mesajı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu 69 4 yıl önce

Chp yayınlamamış cehape zihniyeti işte ne olacak illede reis illede reis