Bayburt Belediyesi'nden 'Kurban Bayramı' hazırlıkları

Kurban Bayramı iyiden iyiye yaklaşırken Bayburt Belediyesi Hayvan Satış Pazarı’nda hazırlık çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Bayburt Belediyesi'nden 'Kurban Bayramı' hazırlıkları
Bayburt Postası - Şehrimizdeki tek kurbanlık satış yeri olan Bayburt Belediyesi Hayvan pazarındaki çalışmalar kapsamında Kurban Bayramı süresince hayvanların her türlü sağlık problemiyle ilgilenilecek. Pazarda aynı zamanda kurbanlık dişi hayvanların gebelik kontrolleri de yapılacak. Ayrıca vatandaşların huzurlu bir şekilde kurban alışverişlerini yapabilmeleri için emniyet ve zabıta müdürlüğü personelinin işbirliği içinde olacağı hayvan pazarında sahte parayla alışverişin ve çıkabilecek tartışmaların önüne geçilebilmesi için her türlü tedbir alınıyor. 18-19 ve 20 Ağustos dahil olmak üzere Kurban Bayramı’nın son gününe kadar açık olacak olan hayvan pazarında ayrıca kantar hizmeti de verilecek.

Yakalama timi teyakkuzda olacak

Bayramın birinci gününden itibaren verilecek bir diğer hizmet ise kaçan kurbanlıklar ile ilgili. Bayburt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından kaçan hayvanlara uyuşturucu iğne ile müdahale edebilecek bir ekip oluşturuldu. Bu ekip dört gün boyunca kaçan kurbanlık hayvan ihbarlarını değerlendirecek.

Kurban kesim yerleri belli oldu

Bayram öncesi hazırlıklar hummalı bir şekilde sürerken Kurban Komisyonu da bayramda alınacak önlemleri ve kurban kesim yerlerini açıkladı. Belirlenen kurban kesim yerleri şöyle: Bayburt Belediyesine ait mezbahane, Şingah Mahallesi Doğan Sokaktaki Boş Arazi (Yem Fabrikası Yanı), Özel Şahsa Ait Et Kombinası (Koloğlu), Köroğlu Çiftliği (İspir Yolu Üzeri), Salih Altun’a ait mandıra (Kayış Kıran Mevkii), Hayvan Pazarı, Muradiye Yurdu (Esentepe Mahallesi), Hakan Keser’e ait hayvan çiftliği (Kayış Kıran Mevki), Yaşar Küçük’e ait mandıra (Cezaevi Yolu Üzeri). Kurban komisyonu tarafından belirlenen bu yerler dışında kesime izin verilmeyecek.

Ayrıca, Bayburt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise bayram boyunca kurban kesim alanlarındaki sterilizasyon ve kesimden sonra geride kalan atıkların bertaraf edilmesi gibi hizmetlerde bulunacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.