Ağbal açıkladı: "Sancaktar'ın türbesi yeniden yapılıyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bayburt Milletvekili Naci Ağbal, sancaktar Abdulvahab Gazi'nin Bayburt'ta bulunan türbesinin yeniden inşa edileceğini açıkladı.

Ağbal açıkladı: "Sancaktar'ın türbesi yeniden yapılıyor"
Bayburt Postası - Bayburt'ta mimarisi ve görüntüsüyle tepki çeken Sancaktar Abdulvahab Gazi'nin türbesi sonunda tamamen yenileniyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bayburt Milletvekili Naci Ağbal, Sancaktar Abdulvahab Gazi'nin Bayburt'ta bulunan türbesinin yeniden inşa edileceğini açıkladı.

Ağbal, yaptığı yazılı açıklamada, türbenin Abdulvahab Gazi'nin manevi şahsiyetine yakışır şekilde yeniden yapılması için gerekli tüm çalışmaların tamamlandığını belirtti.

Erenli köyünde kent merkezine hakim bir tepe üzerinde yer alan türbenin mevcut halinin Abdulvahab Gazi'ye yakışmadığını belirten Ağbal, açıklamasında şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimizin sancaktarı Abdulvahab Gazi Hazretleri'nin Erenli köyündeki türbesinin manevi şahsiyetine yakışır şekilde yeniden yapılması ile ilgili Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu kapsamında yürüttüğümüz görüşmeler sonuçlandı. Türbenin yeniden inşası ile ilgili hazırlattığımız projemiz uygun bulundu. İl Özel İdaremiz tarafından en kısa zamanda yapımına başlanacaktır. Bayburt'umuza hayırlı olsun."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
a.kadir temür 8 yıl önce

bayburt m.vekili sn naci ağbala teşekkür ederiz,5 yıl önce derneğin kurulmasında
büyük emeği olan sn kamil yücelede teşekkürler,yeniden yapılacak olan türbenin
yanında bulunan büyük şahsiyet"bey böğrek velininde kabri proje dahilndedir.
şirin bayburtumuza hayırlı ve uğurlu olsun,Allah razı olsun.c.c.

Avatar
Yaşasın seçim 8 yıl önce

Keşke her sene seçim olsa Bayburt Paris olurdu.

Misafir Avatar
metin kaçan 8 yıl önce @Yaşasın seçim

eğer bugün 2-0 çıkarsa birdaha ki seçime kadar görüp göreceğimiz herşey bu 3-4 ayda ne gördüysek o.
sonra tekrar eski tas eski hamam.

Beğenmedim! (13)