Abdulvehhap Gazi ve Bamsı Beyrek ziyareti

Uluslararası Dede Korkut Şölenleri kapsamında mezarları Erenli köyünde bulunan Abdulvehhap Gazi ile Dede Korkut hikâyelerinde ismi geçen kahramanlardan Bamsı Beyrek unutulmadı.

Abdulvehhap Gazi ve Bamsı Beyrek ziyareti
Bayburt Postası - Etkinlikler çerçevesinde Abdulvehhap Gazi ve Bamsı Beyrek’in mezarlarına çelenk konularak Kur’an-ı Kerim okunup dua edilmesinin ardından tören sona erdi.

Programa Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa,  Müftü Yardımcısı Zeki Kara, Abdulvehhap Gazi Derneği Başkanı Kamil Yücel, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Çağıldak 6 yıl önce

Ne bu Arap hayranlığı; adı bile Türkçe Abdulvahap iken Arapça Abdulvehhap yapıldı. Ben de bundan sonra adımı Ahmed yazacağım!