30 öğrenciye hafızlık belgeleri verildi

Hafızlık eğitimini tamamlayan 30 erkek öğrenci için mezuniyet töreni düzenlerdi.

30 öğrenciye hafızlık belgeleri verildi
Bayburt Postası - Bayburt'ta hafızlık eğitimini tamamlayan 30 erkek kursiyer törenle mezun oldu. Oruçbeyli Köyü Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimi alan Kur'an-ı hıfzetmeyi başaran 30 öğrenci için kurs bahçesinde mezuniyet töreni düzenlendi.

"Öğreneceğiz, öğrendiklerimizi idrak edeceğiz"

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, törende yaptığı konuşmada, Kur'an kurslarının ilim yuvası olarak tabir edilen mektepler olduğunu ve buralara gelen gençlerin, Müslümanların yüce kitabı Kur'an-ı Kerim'i öğrendiklerini söyledi.

Hükümetin desteğiyle özellikle son dönemde bu kursların sayısının arttığını belirten Pehlivan, şunları kaydetti:

"Bizim bu bağlamda vurgulamak istediğimiz husus şudur, kapsamlı bir şekilde öğreneceğiz ama aynı zamanda öğrendiklerimizi idrak edeceğiz. Adeta beynimize kazıyacağız. Ondan bir adım sonrası öğreteceğiz. Yanımızda, yakınımızda, bizden sonra gelenlere öğreteceğiz. Bu öğretme vazifesini yaparken de tatbik edeceğiz. Yani tatbik ederek öğreteceğiz."

AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu da eğitim alanında kendi çocukluk ve gençlik yıllarında yaşanan olumsuzluklardan örnekler vererek, bugün insanların artık hiçbir tereddüt duymadan çocuğunu isterse Kur'an kursuna, imam hatibe, ilahiyata veya normal liseye verebildiğini, Kur'anı, dini, imanı öğrenmeye hiçbir engel olmadığını söyledi.

İl Müftüsü Kemalettin Aksoy da il genelindeki Kur'an kursları hakkında bilgiler vererek, Oruçbeyli Kur'an kursunun Türkiye'deki ilk 100 Kur'an kursu arasında yer aldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından hafızlık icazeti alan öğrencilere, protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. 

Dua okunmasıyla sona eren törene, Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fetani Battal, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, bazı kamu kurum müdürleri ile vatandaşlar da katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.