Yaban ördeklerinin gönüllü koruyucusu

Yaban ördeklerinin Bayburt molası devam ediyor.

Yaban ördeklerinin gönüllü koruyucusu
Bayburt Postası - Yaban ördeklerinin Bayburt molası devam ediyor. Her yıl kış aylarında Çoruh Nehri’ni mesken tutan ve Bent Köprüsü ile Un Fabrikası arasındaki alana yayılan yeşilbaş yaban ördekleri vatandaşlarca ihmal edilmiyor. 

Yeşilbaş ördeklerin yoğun bir şekilde konakladığı bölgenin yanında evi bulunan Sinan Koçer ise, ördeklerin adeta gönüllü koruyuculuklarını yapıyor. Taş işçisi olan Koçer, şehir merkezinde her gün fırınlardan aldığı bayat ekmeklerle Çoruh Nehri’ndeki ördekleri besliyor.



"Halk ilgi gösteriyor ama yetmiyor!"

Halkın ördeklere çok önem verdiğini ve her gün onlarca kişinin ördeklere yiyecek vermek için alana geldiğini ama bunun yeterli olmadığını söyleyen Koçer, “Sayı veremiyorum ördekler için ama binlerce diyebilirim. Bunun için ne kadar atılırsa atılsın hayvanlara yetmiyor. Onun için tüm Bayburt halkına sesleniyorum. Evinizde ne kadar artık yiyecek varsa Allah rızası için getirin ve bu misafirlerimize iyi bakalım” dedi.

“Bir ay daha buradalar. Onlara çok iyi bakmalıyız. Allah’ın bize birer lütfu hepsi” diyen Koçer, yaban ördeklerinin Kasım ayında gelip Mart ayında gittiklerine her kış şahit olduğunu söyledi.

Geceleri bazen ses duyduklarını ve tüm ev halkının ördeklere zarar verme ihtimalinden dolayı adeta teyakkuzda olduğunu söyleyen Koçer, “Bazen silah sesi duyuyoruz. Tabi hemen evimin yanında, sesi duyar duymaz dışarı fırlıyorum. Üzülüyorum, dünyada var oluşumuzun sırrını çözemeyen bu insanlara acıyorum. Şimdiye kadar rastlamadım ama sizler aracılığıyla sesleniyorum. Bu hayvanları avlayacak kadar alçalmış adam varsa gelsin yanıma 2 kilo tavuk alayım, yesin. Gerek yok böyle şeylere. Bu hayvanlar evimin hemen bitişiğindeki Çoruh Nehri ve kendime ait arazide konaklıyorlar. Sırf onlara ev sahipliği yaptığımdan dolayı çok mutluyum. Allah’a binlerce şükrediyorum” diye konuştu.

Koçer, yaban ördeklerinin 1 ay kadar daha Bayburt’ta olacağını ve vatandaşların ağır kış şartlarını da göz önüne alarak daha duyarlı davranmalarını ve evlerindeki tüm bayat ekmekleri ördeklere getirmelerini istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
69 7 yıl önce

Allah senden razı olsun Sinan abi.

Avatar
baki tosun 7 yıl önce

hâlden anlar Begim..