Pamuktaş Köyü'nde 265 hayvan telef oldu!

Pamuktaş Köyü’nde 265 koyun telef oldu.

Pamuktaş Köyü'nde 265 hayvan telef oldu!
Bayburt Postası - Pamuktaş Köyü’nde çobanın her gün rutin olarak geçtiği güzergahta neden ürktüğü belirlenemeyen hayvanlar dere yatağına yöneldi. Ardı sıra dere yatağına yönelen hayvanlardan 265’i birbirlerini çiğneyerek telef oldu. Çobanın erken davranarak hayvanların çoğunu kurtardığı olayla ilgili yetkililer rapor tuttu.

2011 yılında İstanbul’dan gelerek Bayburt’un en büyük küçükbaş hayvancılık çiftliğini kuran ve Bayburt’ta bu anlamda güzel bir örnek olan Baytaş Hayvancılık İşletmesi Sahibi Bayram Ünsür, olayla ilgili verdiği bilgide, bayram öncesi büyük bir afetle karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.

Çobanın her günkü güzergahta hayvanları otlatırken, hayvanların bir şeyden ürkerek dere yatağına yöneldiğini ve ürkmenin sonucunda hayvanların birbirlerini ezerek telef olduklarını kaydetti.

Bayburt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi’nden yetkililerin olay yerine gelerek raporlar tuttuğunu bildiren Ünsür, aşağı yukarı 400 bin lira gibi mali kaybının olduğunu, Bayburt’a yapılan yatırımın sürdürebilmesi için için ısrarlı olduğunu ama bu afetler karşısında çaresiz kaldığını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet 5 yıl önce

İşletmeyi iyi tanıyorum Bayburt bir çok çiftçinin otunu samanını arpasını sattığı sebeplendiği bir yer dir. ALLAH yardımcıları olsun geçmiş olsun devletimizin de büyüklüğünü göstermesi dileğiyle

Avatar
Mücahit 5 yıl önce

Allah yardımcıları olsun büyük bir işletme özveriyle çalışan personeliyle bildiğim Bayburt için müthiş bir küçük baş üretim çiftliği devletimizin bütün mercileri bu denli büyük bir hizmet sunan insanlara ekmek kapısı olan işletmenin yanında olacağından Emin’im Allah yardımcınız olsun geçmiş olsun Allah beterinden saklasın

Avatar
Hoca 5 yıl önce

Tek aciklamasi var nazar..
Gozu olanin gozu ciksin..

Avatar
Malik 5 yıl önce

İyi ve çalişkan biridir inşAllah tez yakında toparlar Devletimizin yardımcı olması lazım

Avatar
Hasan KAYMAZ 5 yıl önce

Çok çok geçmiş olsun...Allah yerini doldursun...Emek,çaba ve üretim...Yazık emek ve ürün kaybı...İmtihan olarak sabretmek ve Allah'tan geldiğini düşünmek gerek...Rabbim bereketini artırsın...

Avatar
Omer 5 yıl önce

Cok buyuk gecmis olsun, insAllah esnaf kardesimiz daha bereketli kazanclar saglar Rabbim. Ama sunu anlamadim 265 koyun 400 bin tl mi ediyor?

Avatar
Emir 5 yıl önce

Çok büyük geçmiş olsun Allah daha büyük beterinden saklasin