Organik Arı Yetiştiriciliği Projesi'nde eğitimler tamamlandı

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bayburt Üniversitesi ve Bayburt Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle Organik Arı Yetiştiriciliği Projesi kapsamında 346 kişiye eğitim verildi.

Organik Arı Yetiştiriciliği Projesi'nde eğitimler tamamlandı
Bayburt Postası - Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bayburt Üniversitesi ve Bayburt Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle Organik Arı Yetiştiriciliği Projesi kapsamında 346 kişiye eğitim verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bayburt Üniversitesi ve Bayburt Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle Bayburt balının tanıtımı ve markalaşmasını amaçlayan Organik Arıcılık Projesi kapsamında eğitimler tamamlandı.

Proje hakkında bilgi veren Proje koordinatörü yüksek ziraat mühendisi Öner Bakan, Yoncalı, Darıca, Taşburun, Aslandede ve Yazyurdu köylerinin bulunduğu vadide 2016 yılında başlatılan toplam 391 bin 700 lira bütçeli projenin 3 yıllık bir süreyi kapsadığını belirterek, "Finansmanı Bakanlığımız genel bütçe ve çiftçi katkısıyla karşılanacaktır. Bayburt İli Arı Yetiştiricileri Birliği, Bayburt Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve Müdürlüğümüz işbirliği ile yürütülmekte olan projenin birinci aşamasında proje kapsamındaki köylerde eğitim çalışmaları tamamlanmıştır" dedi.


Bakan, söz konusu köylerde yapılan eğitimlere köylerdeki çiftçilerden beklenenin çok üzerinde katılım sağlandığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Yaklaşık iki aydır köylerde devam eden eğitimlerimize katılan toplam kursiyer sayısı 346 olup bayan kursiyer sayısı 32 kişidir. Kurs genelinde özellikle bayan ve gençlerin kurslara yoğun ilgi göstermesi projenin paydaşlar tarafından kabullenilmesi adına memnuniyet vermektedir. İlimizde uygulanmakta olan Organik Arıcılık Projesi ile meşhur Anzer balının üretim bölgesine yakın komşu ilimiz Yoncalı, Darıca, Taşburun, Aslandede ve Yazyurdu köylerinin bulunduğu vadi organik arıcılık vadisi olarak değerlendirilerek, bu bölgede arıcılık yapan işletmelerden elde edilen organik bal ve arı ürünlerinin sertifikalandırılmasıyla markalaşması gerçekleştirilecektir. Bu projeyle ilimizde tamamen doğal ortam ve şartlarda üretimi yapılan organik sertifikaya sahip, bütün kalite analizleri yapılmış organik Bayburt balının özel butik ambalajlarda piyasaya arz edilerek tanıtım ve markalaşma sürecinin başlatılması sağlanacaktır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cengaver 8 yıl önce

Tebrik ediyorum, üretime yönelik her türlü girişim ve gayret takdiri hak ediyor.