Nesli tükense bile, vaşağı da vururlar

Bayburt'ta yaralı halde bulunan Vaşak, tedavisi yapıldıktan sonra Kars Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi.

Nesli tükense bile, vaşağı da vururlar
Bayburt Postası - Bayburt'ta yaralı halde bulunan Vaşak, tedavisi yapıldıktan sonra Kars Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildi. 

Duyarlı bir vatandaş tarafından bulunan yaralı Vaşak, Bayburt Belediyesi Veteriner Hizmetleri Birimi ve Bayburt Orman ve Su İşleri (Doğa Koruma ve Milli Parklar) Şube Müdürlüğü personellerinden oluşan ekibe teslim edildi.

Yaralı hayvanın tedavisini gerçekleştiren Bayburt Belediyesi Veteriner Hekimi Mesut Çavdar, hayvanın avcılar tarafından yaralandığı ve gövdesinde altı adet saçma olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Çavdar, Bayburt Belediyesi Hayvan Barınağında tedavisi ve bakımı yapılan hayvanın, bakanlıkça bölgede  kurtarma merkezi olarak belirlenen Kars Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildiğini belirtti. 





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Safak Güngör 8 yıl önce

Avcılığın 5 yıl süre ile yasaklanması gerek.

Avatar
Bayburt lu 8 yıl önce

Iste buyuzden Kafkas universitesine gondermek yerine kendi sehrimizin sinirlaeinda koruma alani olusturup dogal ortamin hem yayginlasip cogal masini hemde duyulup korunmasini saglamis olurduk her buldugumuzu karsa gobderip sonra gelecek demekle elimize birsey gecmez en azindan bi degere biraz sahip cikalim