Nesli tükenen toy kuşlarına acımadılar!

Nesli tükenmekte olan toy kuşlarından 3'ü, Yeşilova beldesi ve Şenova köyü arasındaki arazide ölü bulundu.

Nesli tükenen toy kuşlarına acımadılar!
Bayburt Postası - Muş Ovası'nda sıkça görülen ve nesli tükenmekte olan toy kuşlarından 3'ü, Yeşilova beldesi ve Şenova köyü arasındaki arazide ölü bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Muş  60. Şube Müdürü Ali Haydar Daşdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ihbar üzerine müdürlüğe bağlı ekiplerin arazide yaptığı çalışma sonucu, ateşli silahla vurulduğu tahmin edilen 3 toy kuşunun ölü bulunduğunu söyledi. 

Toy kuşlarının nesli tükenmekte olan türler arasında yer aldığını aktaran Daşdemir, Türkiye'de bulunan toy kuşlarının çoğunlukla Muş Ovası'nda görüldüğünü söyledi.

Daşdemir, "Bu kuşların ilkbahar aylarında yavru yapma hazırlığında olduğundan avlanmaları sakıncalı ve yasaktır. Bunu yapanları şiddetle kınıyoruz. Özellikle avcılardan nesli tükenmekte olan toy kuşlarına karşı duyarlı olmalarını bekliyoruz. Bu kuş türü çok önemli olduğu için korumamız gerekiyor. Vatandaşlarımızdan da destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Daşdemir, olayı gerçekleştiren kişi yada kişiler hakkında çalışma başlatıldığını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.