Kızıl geyikler doğaya bırakıldı

İstanbul’da yetiştirilen kızıl geyikler Gümüşhane’de doğaya bırakıldı.

Kızıl geyikler doğaya bırakıldı
Bayburt Postası - İstanbul’da yetiştirilen kızıl geyikler Gümüşhane’de doğaya bırakıldı. Türkiye’de aşırı avlanma nedeniyle sayıları giderek azalan kızıl geyikler Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait üreme istasyonlarında yetiştirilerek doğaya bırakılıyor. Bu kapsamda Gümüşhane’de 7 adet kızıl geyik doğaya salındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü Gümüşhane Şube Müdürü Emel Mazlum, Türkiye’nin en büyük kara memelilerinden birisi olan kızıl geyiklerin, Türkiye’de aşırı avlanma sonucu sayılarının giderek azaldığını belirtti. Mazlum, sayıları azalan kızıl geyiklerin üretme sahalarında çoğalmaları sağlandıktan sonra ‘soy karışımı’ için Türkiye’nin belli bölgelerine gönderildiğini söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın İstanbul Belgrad Ormanları'ndaki Bahçeköy Üretme İstasyonu'nda yetiştirilen kızıl geyiklerin kamyonlarla merkeze bağlı Gökdere köyünde kurulan 4 hektarlık adaptasyon ünitesine yerleştirildiklerini kaydeden Mazlum, ilk etapta 13 adet getirilen kızıl geyiklerden son olarak 7 adet daha getirildiğini ve Gümüşhane dağlarında toplam sayının 20’ye ulaştığını ifade etti.

Doğaya bırakılmadan önce geyiklerin boyunlarına takip cihazı takıldığını da belirten Mazlum, cihaz sayesinde geyiklerin doğadaki hareketlerinin izlenebildiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.