Kavlatan'da mahsur kalan köpek kurtarıldı

Bayburt'ta, kar yağışı nedeniyle boşaltılan köyde kalan köpek, özel idare ekiplerinin yaklaşık 3 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı.

Kavlatan'da mahsur kalan köpek kurtarıldı
Bayburt Postası - Bayburt'ta, kar yağışı nedeniyle boşaltılan köyde kalan köpek, özel idare ekiplerinin yaklaşık 3 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı.


Aydıntepe ilçesinde önceki gün etkili olan kar ve tipi nedeniyle Kavlatan köyünde mahsur kalan 20 kişi ile büyük ve küçükbaş hayvanlar, ilçe özel idare ekiplerinin 10 saatlik çalışmasının ardından kurtarıldı.

İlçe özel idare ekiplerince ilçe merkezine getirilen 20 kişi arasında bulunun köy Muhtarı Yılmaz Salar, bu sabah "Coni" adını verdiği köpeğinin aradan iki gün geçmesine rağmen Aydıntepe'de olmadığını fark etti.

Salar, köpeğin Kavlatan köyünde kalmış olabileceği düşüncesiyle ilçe özel idare ekiplerinden yardım istedi. Aydıntepe İlçe Özel İdareye bağlı iki iş makinasıyla çalışma başlatan ekipler, yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından köye ulaştı.

Ekiplerle köye gelen Salar, iş makinasından inerek evlerinin bulunduğu alanda "Coni"yi aramaya başladı. Sahibinin sesini duyan köpek bulunduğu alandan ayrılıp koşarak Salur'un yanına geldi. 

Salur köpeğine kavuşmanın sevinciyle köpeğine sarıldı, köpek de Salur'un yüzünü yaladı.

Köpeğine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Salur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yetkililerin gösterdiği hassasiyete teşekkür etti.

Kurtarma mücadelesini yürüten ekibin başındaki Aydıntepe İlçe Özel İdare Şanti Şefi Durmuş Köksal ise Soğanlı Dağı eteklerinde, Bayburt-Trabzon sınırında bulunan Kavlatan köyünün yer yer 10 metreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle kış döneminde boşaltıltıldığını belirtti.

Önceki gün köyde 20 kişinin 100 büyükbaş ve 200 de küçükbaş hayvanla mahsur kaldığını ifade eden Köksal, "Muhtarın durumu bize bildirmesiyle onları kurtardık. Bugün de yine muhtar bizi arayarak köpeğin köyde kalmış olabileceğini söyledi. Bizde bunun üzerine yeniden köye ulaşarak köpeği de kurtardık." dedi.

"Coni" adlı köpek ilçe özel idareye ait araca alınarak Aydıntepe ilçe merkezine getirildi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin 6 yıl önce

muhtara bak kendilerini kurtarıyorlar ama köpeğe gelince unutuyorlar birdaha kurtarma ekibi gidiyor devlet bu köyleri boşaltmalı yada 10. ayda köyde kimseyi koymamalı her sene devletin imkanı inat adamlarla harcanmamalı yazık