Fırtına alabalık üretim kafeslerini parçaladı!

Bayburt'un Demirözü ilçesinde fırtına nedeniyle Demirözü Barajı'ndaki balık üretim kafesleri parçalandı.

Fırtına alabalık üretim kafeslerini parçaladı!
Bayburt Postası - Bayburt'un Demirözü ilçesinde fırtına nedeniyle Demirözü Barajı'ndaki balık üretim kafesleri parçalandı. Yöre sakinleri, baraja sürüklenen balıkları yakalayabilmek için adeta bölgeye akın etti. 

Demirözü Barajı'nda kafes balıkçılığı yapan Orhan İşi, yıllık üretimi 500 ton olan tesisin işletme belgesini yaklaşık bir hafta önce aldıklarını söyledi.

Bölgede fırtınanın yaklaşık 22 saat sürdüğünü belirten İşi, "22 saatin sonucunda yaşanan tablo ortada. Yaklaşık 385 bin balık baraja kaçtı. Balıkların her biri 90 ile 180 gram arasında. Fırtınada 30'u aşkın besi kafesimiz tahrip oldu ve kullanılamaz hale geldi." dedi.

İşi, fırtına dolayısıyla önemli maddi kayba uğradıklarını vurgulayarak "750 bin lira civarında maddi kaybımız oldu. Tesisi yeni yaptığımız için de henüz sigorta yaptıramamıştık. Tam sigortalama işlemlerine başlamak üzereydik ki bu felaketi yaşadık." diye konuştu.

Yaşadıkları felaketin ardından daha erken toparlanmaları için devletten destek beklediklerini dile getiren İşi, bir an önce toparlanıp kaldıkları yerden çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

İşi, yöre sakinlerinin kafeslerden baraja sürüklenen balıkları yakalamaya çalıştığını anlatarak "Oltasını alan balık avlamaya geldi. Baraj çevresi panayırı andırıyor." dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALİ 7 yıl önce

DEMİRÖZÜ'LÜ KARDEŞLER SİZCE O BALIKLAR HELAL Mİ. AYRICA O BALIKLAR O HALE GELENE KADAR SİZİN BİR KATKINIZ OLDU MU. NE ÖYLE TALANDAN MAL KAÇIRIR GİBİ ORAYA ÜŞÜŞMÜŞSÜNÜZ. HİÇ ETİK VE DOĞRU BİRŞEY DEĞİL. O ADAM ORALARA O MASRAFI YAPARKEN SİZİN CEBİNİZDEN BİR KR. ÇIKTIMI. ALLAH'ın AFATI, BİRŞEY DİYEMEYİZ.GEÇMİŞ OLSUN.

Avatar
Okan Demirhan 7 yıl önce

Orhan Bey cok gecmis olsun...Her seyde var bir hayir. Rabbim hayirlara devsirsin yasadiklarinizi.Milletin yaptigida cabasi.Keci can derdinde, kasap et derdinde!...Cok üzücü..

Avatar
aziz 7 yıl önce

Cok cok gecmis olsun ....siz insAllah toparlarsiniz bu kapasite ve azim var..Allah yar ve yardimcin olsun

Avatar
Abdurrahim 7 yıl önce

Cok geçmiş olsun insana hakkını helal etsin memlekette başka avlak yok mecbur insanlar avlanacak her gelen balıkcıdan 50 tl alınsın orhan abiye destek amaçlı hem destek olunmuş olur hemde benimgibi balıkçılar için iyi bi aylak olmuş olur ben sahsen veririm 50 100 ben zevk için yaptıgım için sorun Allah yardımcısı olsun orhan abinin

Avatar
aziz 7 yıl önce

Tutulan her balik icin orhan beye 3 tl verilsin ...Abdurrahim beyin fikrine katikiyorum

Avatar
Umut An 7 yıl önce

Orhan kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. kaybı gerçekten çok fazla Devletimizin bu arkadaşımıza el atması lazım. Allah kolaylık ihsan buyursun. Suni alabalıkları göletten oltayla tutup yemenin dini yönden hükmünü bilmiyoruz. Bu yönden bir açıklama yapılması lazım.

Avatar
müfit 7 yıl önce

kışın 4 ay boyunca buzun altında aç karnina bekledi bu baliklar Allah in adaleti boyle olur.

Avatar
bence 7 yıl önce

yurt dışında adamlar terlikleri bile sigortalıyorlar sen trilyonluk yatırıma sigorta yaptırmıyorsun. Yine de geçmiş olsun