Bıldırcın avı için en çok tercih edilen avlak: Bayburt

Bayburt'un avlak alanlarının, bıldırcın avı için en çok tercih edilen avlaklar arasında yer aldığı bildirildi.

Bıldırcın avı için en çok tercih edilen avlak: Bayburt
Bayburt Postası - Bayburt'un avlak alanlarının, bıldırcın avı için en çok tercih edilen avlaklar arasında yer aldığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Merkez Av Komisyonu kararı uyarınca, 2016-2017 av döneminin 13 Ağustos'ta başladığı belirtildi.

Yeni av döneminin bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekin kargası, leş kargası, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başladığı ifade edilen açıklamada, 13. Bölge Müdürlüğü sınırlarında bulunan Bayburt'un avlak alanlarının, bıldırcın avı için en çok tercih edilen avlaklar arasında yer aldığı vurgulandı.

Açıklamada, av sezonunun başlamasıyla avcıların özellikle Bayburt'ta avlanmak için müracaata bulunduğu kaydedilerek, şunlar ifade edildi:

"Av sezonunun ilk 2 gününde Avlak Yönetim Bilgi Sistemi (AVBİS) üzerinden bin 55 kişininBayburt ili avlaklarında avlanmak üzere izin aldığı belirlenmiştir. Bu kapsamda bölge müdürlüğümüzce 13-14 Ağustos'ta Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Yusuf Soysal'ın da aralarında bulunduğu 18 kişilik denetim ekibiyle Bayburt ili avlaklarında yapılan denetim sonucu 354 kişi kontrol edildi. Kontrollerde, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet ederek avlanan 9 kişi hakkında av kabahat tutanağı tanzim edildi. Yasa dışı avlanan 10 bıldırcın ve haznesi sınırlandırılmadan kullanılan 2 yarı otomatik yivsiz av tüfeğine el konulmuş, 2521 Sayılı Kanun'a muhalefet nedeniyle 1 süperpoze yivsiz av tüfeği muhafaza altına alınmıştır."

Açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 13. Bölge Müdürü Ahmet Akkiprik'in de şu görüşlerine yer verildi:

"Denetimlerdeki amaç, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet edenlerin tespiti ve yasal avlanan avcıların avlanma hakkının korunmasıdır. Avlanmak isteyen herkes, yasal olarak gerekli belgeleri temin etmeli ve avlanmayla ilgili yasal kısıtlamalara uyarak avlanmalıdır. Bu durum yaban hayatının sürdürülebilirliği ve yasal avlanan avcıların haklarının korunması açısından önemlidir. Doğanın dengesini hep birlikte muhafaza etmeliyiz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
coruh69 8 yıl önce

Üzülerek ifade edeyim ki avlanma konusunda da Bayburt sahipsiz , dikkat edin ava gelen insanların % 90 ı Trabzon Rize tarafından. Kontrolsüz bir şekilde avlanmaktadırlar ve bunların çoğunluğu devletin üst kademesindeki insanlar , yerleşim birimleri içerisinde avlanmaktadırlar. insanlar bağında bahçesinde çalışırken işgale uğramış bir memleket gibi bir adım ötede silah atıp insanları endişelendiriyorlar. Hadi buradan kalkıp o yörede yaşayan insanların fındıklıklarında bahçelerinde avlanılsın da tepki verecekler mi vermeyecekler mi görelim. Jandarmayı arıyorsun biz ne yapalım diyorlar izin alınmış , izin verilirken yerleşim birimlerinden çok uzaktaki alanlara verilmesi gereklidir yetkililer bu uyarıyı mutlaka dikkate almalı av mevsimi arazilerimize gönül rahatlığıyla gitmek istiyoruz...

Avatar
çemçüllü 8 yıl önce

avlanmak için köyünüze gelenlere izin vermeyin bizim köye kolay kolay gelemiyorlar izin vermiyoruz çoğu da biliyor aynı şekilde alabalık tutmak içinde geliyor çok defa tartışarak hatta bazen üzerlerine mermi sıkarak dereden çıkardığımız oldu jandarmayı arıyoruz geliyor millet vekilinin tanıdığıymış diyip bişey yapmadan gidiyor biz derelerde ki alabalıklar çoğalsın diye uğraşırken bilmem hangi siyasinin yakını hangi zenginin tanıdığı gelip bizim koruduğumuz balıkları keklikleri vurup yiyoryar alabalığın soyu kuruma noktasına geldi özellikle trabzondan gelen yabancılar bilinçsizce avlanıyorlar suya elektrik vererek yavru balığı da öldürüyorlar yazımk günah bayburtu koruyun bayburt hepimizin başka bayburt yok

Avatar
Ömer Yılmaz 4 yıl önce

Önce onlar tüfeklerinin ruhsatlarını ve vergilerini versinler av sezonu gelmeden bitermesinler, önce insanlara davranmasını öğrensinler, kışında ahıra keklikleri doldurmasınlar para ilede çiftini 150 liradan satmasınlar.

Avatar
Ergün ç 3 yıl önce

Avcılık belirli izinlerle ve devlet kurumlarının belirlediği avlak larda yapılıyor. Köylü sorununu acıyla değil devlet kurumlarıyla çözmelidir. Devlet avcılar üzerinden milyarlarca lira vergi topluyor. Yasa dışı avlanma zaten cezasını çeker. Av yerleşim yerinde yapılmıyor. Vatandaş avcıya karışamaz. Bunun muhatabı jandarma veya Orman genel müdürlüğüdür.