Balıkçıl Kuşu, doğaya bırakıldı

Vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunan İran Balaban Balıkçıl Kuşu, tedavi edilerek doğaya bırakıldı.

Balıkçıl Kuşu, doğaya bırakıldı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde vatandaşlar tarafından bitkin halde bulunan İran Balaban Balıkçıl Kuşu, tedavi edilerek doğaya bırakıldı. 

Geçtiğimiz hafta Kaniheyder Mahallesi'ndeki arazi bulunan İran Balaban Balıkçık Kuşu, vatandaşlar tarafından alınarak Yüksekova Belediyesi Veterineri Hekim Kaçan'a teslim edildi. Bir haftalık tedavi sürecinden sonra sağlığına kavuşarak doğaya salınan kuş, kısa sürede doğal yaşam alanına alışarak uçmaya başladı.

İlçedeki ovanın birçok göçmen kuşa ev sahipliği yaptığını belirten Kaçan, "Son kar yağışından sonra bu tür vakalarla çok karşılaştık. Bu kuş da nadir bulunan kuş türleri arasında. Bir hafta önce vatandaşlar tarafından bize getirildi. Bir haftalık yoğun tedavi sürecinden sonra, kuşu doğal yaşam alanına bıraktık. Bu tür kuşları bulanlardan bize getirmelerini rica ediyoruz. Tedavi için elimizden geleni yapıp, kuşları doğal yaşam alanlarına kazandıracağız" dedi. AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.