Arıcılara elektrikli çit alımı desteği

Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, arı kovanlarının yabani hayvanlardan korunması için “Elektro Şoklu Çit Sistemi” alım desteği sağlanacağını duyurdu.

Arıcılara elektrikli çit alımı desteği
Bayburt Postası - Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, arı kovanlarının yabani hayvanlardan korunması için “Elektro Şoklu Çit Sistemi” alım desteği sağlanacağını duyurdu.

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Eylem Planı Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında yapılacak destekle ilgili son başvuru tarihi 28 Eylül 2015 olarak belirlendi.

Konuyla ilgili Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: 

"Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Eylem Planı Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi Kapsamında; aşağıdaki şartları taşıyan Arıcılara elektrikli çit alım desteği sağlanacaktır. Başvuru şartlarını taşıyan arıcıların proje kapsamında yapılacak elektrikli çit alım desteklerinden yararlanmak üzere 18 Eylül 2015 tarihine kadar İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne veya Bayburt Arı Yetiştiricileri Birliğine başvurmaları gerekmektedir.

Yetiştiricilerimize önemle duyurulur.

Başvuru Şartları:
1. İdarenin " Arıcılık Projesi Eğitim Programı " kapsamında düzenlenen eğitim çalışmalarına katılarak, katılım belgelerini almış olmak.
2. Bakanlık Türkvet Veri Tabanı ile arıcılık Kayıt Sistemi (AKS)' ye kayıtlı ve en az 50 adet arılı kovan varlığına sahip olmak.
3. İlin Arı Yetiştiricileri Birliği veya Arı Üretici Birliğine üye olmak."

“Elektro Şoklu Çit Sistemi” Nedir?

Güneş enerjisi ile çalışan elektro şoklu çit, hayvanların kısa fakat güvenli bir elektrik şoku ile kontrolüne imkan veren bir sistemdir. Bu elektrik şoku hayvanın hafızasında kalıcı olmakta ve daha sonra çite yaklaşmamaktadırlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.