Yüzde 50 hibe ile 10 ahır kuruluyor

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında yüzde 50 hibeli 10 yeni ahır kurulacak.

Yüzde 50 hibe ile 10 ahır kuruluyor
Bayburt Postası - Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında yüzde 50 hibeli 10 yeni ahır kurulacak. Bayburt Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; 2015 yılında Bayburt'ta toplam yatırım tutarı 1.618.000,00 TL olan 9 adet yeni ahır ve 1 adet yeni ağıl yatırımına (809.000,00 TL) hibe desteği sağlanacağını kaydetti.

Karabulut, ahır projelerine verilen destekler hakkında şunları kaydetti:

"Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Doğu Anadolu Projesi (DAP), Konya Ovası Projesi (KOP) ve Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamındaki illerde damızlık sığır ve koyun işletmelerinin desteklenmesine ilişkin uygulama esasları tebliğ ile bu illerdeki, en az 10, en fazla 49 büyükbaş veya en az 100 en fazla 200 küçükbaş kapasiteli işletmelere sahip yetiştiricilerin, projeli ahır-ağıl tadilat ya da yeni inşaatlara yüzde 50 hibe desteği sağlanmaktadır. 2015 yılı başvurularının değerlendirilmesi neticesinde ilimizden kabul edilen toplam 10 projenin toplam yatırım tutarı 1.618.000,00 TL olup, 809.000,00 TL'si hibe olarak Bakanlığımızca karşılanacaktır. Bilindiği üzere ilimiz aynı anda "Güneydoğu ve Doğu Anadolu Projesi Kapsamındaki İllerde Kurulacak Damızlık Sığır İşletmesi Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi" kapsamında da yer almaktadır. Bu projede ise en az 50 baş, en fazla 300 baş hayvan kapasiteli etçi ve kombine ırklarla kurulacak damızlık sığır işletmelerinin yeni inşaat yapımına yüzde 30, hayvan alımına yüzde 40, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı alımına yüzde 40 hibe desteği sağlanmaktadır. İlimiz, aynı anda iki kalkınma projesinin (DAP ve DOKAP) hayvancılık projelerinden yararlanan iki ilden birisi olup bu ayrıcalığı ve fırsatı hayvancılık yapan ve yapmak isteyen bütün çiftçi ve yatırımcılarımızın değerlendirmesi önem arz etmektedir. Çiftçi ve yatırımcılarımız daha detaylı bilgileri il müdürlüğümüzden alabilirler."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.