Yüce, DOKAP'ın Bayburt desteklerini anlattı

Bayburt'ta arıcılar, yararlanabilecekleri destekler konusunda bilgilendirildi.

Yüce, DOKAP'ın Bayburt desteklerini anlattı
Bayburt Postası - DOKAP kapsamında uygulanmaya başlanan "Arıcılık Altyapısının Desteklenmesi Programı" ile ilgili Bayburt'ta bir toplantı düzenledi.

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, müdür yardımcıları Vedat Aydoğan ve Bülent Bayraktar, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Mutlu, DOKAP konu uzmanları ve arıcılık yapan üreticilerin katılımıyla yapılan toplantı müdürlük toplantı salonunda gerçekleşti. 

2014 yılında Bayburt'ta uygulanmaya başlanan "Arıcılık Altyapısının Desteklenmesi Programı"nın yanı sıra 2015 ve 2016 yıllarında uygulanacak diğer arıcılık desteklemeleri konularının da görüşüldüğü bir konuşma yapan il müdürü  Abdulkadir Karabulut, Bayburt'taki arıcılık potansiyelinin tam kapasiteyle değerlendirilmesi için DOKAP tarafından yürütülen projelerin büyük önem taşıdığını belirtti.

Konu uzmanlarının bölge desteklerini tanıtan sunumlarının ardından DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce ise, DOKAP olarak başlattıkları arıcılık altyapısının desteklenmesi programı kapsamında ilk yıl Bayburt'ta 98 arıcıya eğitim verildiğini ve eğitime katılan arıcılardan başvuru yapan tüm arıcılara elektrikli çit alım desteği sağlandığını belirtti.

DOKAP olarak Bayburt'a yönelik desteklerin süreceğini belirten Yüce, arıcılık eğitim desteklerinin yanı sıra köy tavukçuluğu, küçükbaş hayvancılık gibi konularda da proje desteklerinin olacağını kaydetti. 

Yüce, yeşil yol ve sulama yatırımları kapsamında DOKAP tarafından Bayburt'a 16 milyon liralık yatırım yapıldığını da belirttiği konuşmasının sonunda katılımcıların sorularını cevaplandırdı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.