Yetiştiriciye yüzde 80 hibeli destek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından DOKAP (Doğu Karadeniz Projesi) kapsamında uygulanan yüzde 80 hibeli boğa desteklemesi projesinde dağıtımlar başladı.

Yetiştiriciye yüzde 80 hibeli destek
Bayburt Postası - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından DOKAP (Doğu Karadeniz Projesi) kapsamında uygulanan yüzde 80 hibeli boğa desteklemesi projesinde dağıtımlar başladı.

90 kişinin müracaatta bulunduğu projede müracaatları kabul edilen 72 yetiştiriciye boğa teslimi düzenlenen törenle gerçekleşti. Törene Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, Sağlık İl Müdürü Zülkarni Özbek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, İş-Kur İl Müdürü Ömer Akdeniz,  İl Genel Meclis Başkanı Yusuf  Elçi, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ve Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe katıldı.

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, törende yaptığı konuşmada, "DOKAP projesi kapsamında yüzde 80 hibe desteği ile 65 adet boğa dağıtımı yapmak üzere toplandık. Daha önce dağıtımı yapılan 7 adet boğa ile birlikte kabul edilen 72 başvurunun tamamına dağıtım yaptık. Bütün başvuruların karşılanmasında emeği geçen başta Bayburt Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu üyesi Bünyamin Özbek ile Bayburt Valisi Yusuf Odabaş'a ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

Program kura çekimine müteakip boğaların sahiplerine teslim edilmesiyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.