Kişi başı hesaba göre tarımda iyiyiz!

2012 yılı geçici verilerine göre canlı hayvan üretim değeri toplam 335 milyon liraya kadar ulaşan Bayburt, kişi başına canlı hayvan üretim değeri en yüksek ikinci il oldu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan canlı hayvan ile ilgili 2012 yılı üretim değerleri açıklandı.

Kişi başı hesaba göre tarımda iyiyiz!

Bayburt Postası - 2012 yılı geçici verilerine göre canlı hayvan üretim değeri toplam 335 milyon liraya kadar ulaşan Bayburt, kişi başına canlı hayvan üretim değeri en yüksek ikinci il oldu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan canlı hayvan ile ilgili 2012 yılı üretim değerleri açıklandı.

Türkiye’nin canlı hayvan üretim değeri bir önceki yıla göre yüzde 5,8 arttı. Yaklaşık 63,5 milyar liraya ulaşan üretim değerine göre, büyükbaş hayvanların değeri 43,2 milyar lira, küçükbaş hayvanların değeri 16,8 milyar lira ve kümes hayvanlarının değeri ise 3,3 milyar liraya kadar yükseldi. Bayburt'ta bu rakam toplamda 334,7 milyon lira oldu. Verilere göre canlı hayvan üretim değeri en yüksek ilk 5 il sırasıyla, Konya, Balıkesir, İzmir, Erzurum ve Van olurken, en düşük olan 5 il ise Yalova, Rize, Karabük, Kilis ve Bilecik yer aldı. Verilerde Bayburt için dikkat çeken ayrıntı ise kişi başına düşen canlı hayvan üretim değeri oldu. Bayburt, 2012 yılı içinde kişi başına canlı hayvan üretim değeri en yüksek il Ardahan’dan sonra ikinci sırada yer aldı. Verilere göre ilk 5 il sıra Ardahan, Bayburt, Kars, Burdur ve Muş olarak belirlendi. Kişi başına canlı hayvan üretim değeri en düşük olan 5 il ise sırasıyla İstanbul, Yalova, Rize, Ankara ve Kocaeli olarak belirlendi.

Öte yandan Türkiye’de kişi başına canlı hayvan üretim değeri 2011 yılında 804 lira iken 2012 yılında yüzde 4,5 artış göstererek 840 lira olurken, Bayburt’ta kişi başına canlı hayvan üretim değeri de 4 bin 416 lira olarak açıklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.