DOKAP'ın ahır yapım projesine 185 kişi başvurdu

Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, DOKAP'ın yüzde 50 hibe destekli ahır yapımı projesine 185 başvuru yapıldığını açıkladı.

DOKAP'ın ahır yapım projesine 185 kişi başvurdu
Bayburt Postası - Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, DOKAP'ın yüzde 50 hibe destekli ahır yapımı projesine 185 başvuru yapıldığını açıkladı. 

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Yıldırımtepe, 2016 yılında yüzde 50 hibeli ahır yapımı projesine 283 proje başvurusu olduğunu ve bunlarda 90'ının kabul edildiğini belirterek Bayburt'un geçtiğimiz yıl Türkiye 4. olduğunu hatırlattı.

Yıldırımtepe şu açıklamayı yaptı:

"2017 yılı ahır yapımı projeleriyle birlikte en az iki yılda 150 ahır yapımı gerçekleşmesi tahmin edilmektedir. Hayvan sayısının giderek arttığı ilimizde hayvan refahını artırmak, bakım beslemede kolaylık sağlayacak modern ahırların yapımı ilimizin hayvancılığına büyük katkı sağlayacaktır.

2016 ve 2017 yılında başvuru projeleri Ziraat Odası tarafından yapılmıştır. Bu proje fikrinin oluşmasında, hayata geçirilmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. 

16.000 Buzağı desteği ödenmeye başlandı

31.03.2017 tarihi itibariyle 2016 yılı buzağı destekleri ilimizde ödenmeye başlanmıştır. Yaklaşık 2900 çitçimiz 16.000 buzağı desteği toplamda 6.500.000.00 TL desteği çitçilerimize TC numaralarına göre 3 hafta içerisinde ödenecektir. Üretim sezonunun başladığı bu günlerde ödenen destek çiftçilerimize can suyu olmuştur. Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığına bu ödemelerden dolayı teşekkür ederiz."
     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.