Bayırtepe'li çiftçiye DAP'tan destek

Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında Bayburt Bayırtepe köyünde hayvancılık işletmesi kuruldu.

Bayırtepe'li çiftçiye DAP'tan destek
Bayburt Postası - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında Bayburt Bayırtepe köyünde hayvancılık işletmesi kuruldu. Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Bayırtepe'de Kardeşler Hayvancılık tarafından yürütülen proje kapsamında Almanya'dan 93 adet gebe düvenin ithal edildiği açıklandı.
Açıklamada şöyle denildi:  

"Bakanlığımızca uygulanan Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kapsamındaki İllerde Kurulacak Damızlık Sığır İşletmesi Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi" kapsamında Bayburt Bayırtepe köyünde kurulan hayvancılık işletmesi % 40 hibe destekli 93 adet gebe düve alımı gerçekleştirdi. Kardeşler Hayvancılık tarafından yürütülen proje kapsamında Almanya'dan ithal gelen 93 adet gebe düvenin sağlık kontrolü ve karantina işlemleri İl Müdürlüğümüzce yerinde başlatıldı"

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü DAP kapsamında Bayburt’a yapılan yatırımlar hakkında da bilgi verildi. Bayburt'ta DAP projeleri kapsamında bu güne kadar toplam yatırım tutarı 8 milyon 429 bin TL olan 6 projenin uygulandığını açıklayan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“İlimizde uygulanmakta olan Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kapsamındaki İllerde Kurulacak Damızlık Sığır İşletmesi Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi" kapsamında çiftçilerimizin en az 50 baş, en fazla 300 baş kapasiteli, etçi ve kombine ırklarla kuracağı damızlık sığır işletmelerinde, yeni inşaat yapımına %30, hayvan alımına %40, süt sağım ünitesi ve/veya soğutma tankı alımına %40 hibe desteği verilmektedir. Bayburt'ta bu güne kadar toplam yatırım tutarı 8.429.502,76 TL olan 6 projenin uygulandığı DAP projeleri kapsamında, 3.722.989,87 TL hibe desteği sağlanmış olup, inşaat ve makine yatırımlarının yanında 1110 baş damızlık hayvan alınmıştır. DAP projeleri kapsamında Bayburt'ta bu güne kadar tamamlanan 6 adet proje ile toplam 1028 baş hayvan alımı ve 3 ayrı ahır yapımı gerçekleşmiştir. Toplam yatırım tutarı 7.392.518,76 TL olan bu projelere 3.799.603,31 TL hibe desteği sağlanmıştır. Devam etmekte olan 2 adet projenin ise; toplam 350 baş hayvan kapasiteli olup, toplam yatırım tutarı 4.690.000,00 TL, sağlanacak hibe desteği ise 1.625.000,00 TL'dir.”

Öte yandan açıklamada müdürlük tarafından DAP- DOKAP projeleri ve desteklerinin hayvancılık yatırımları için çok önemli bir fırsat olduğu ve ilgililerin il müdürlüğünden daha detaylı bilgi alabileceği de belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.