Bayburt’tan Gürcistan’a alabalık ihracaatı

Bayburt’ta son yıllarda gelişmeye başlayan balıkçılık sektörü önemli bir başarıya imza attı.

Bayburt’tan Gürcistan’a alabalık ihracaatı
Bayburt Postası - Bayburt’ta son yıllarda gelişmeye başlayan balıkçılık sektörü önemli bir başarıya imza attı. Bölgenin en büyük kapasiteli ‘Yavru Alabalık Üretim Kuluçkahanesi’ne sahip olan Bayburt, Gürcistan’a alabalık ihracatı gerçekleştirdi.  Yıllık 10 milyon adet yavru üretim kapasitesine sahip olan Yavru Alabalık Üretim Kuluçkahanesi 2014 yılı içerisinde Gürcistan’a 100 bin adet (225 kg) yavru alabalık ihracatı yaptı.

Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, Bayburt’un alabalık yetiştiriciliğinde bölgedeki en önemli yer haline geldiğini söyleyerek, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’deki bir çok alabalık işletmesinin yavru alabalık ihtiyacını Bayburt’tan karşıladığını söyledi. 

Karabulut, Demirözü Barajı’nın ağ kafes balıkçılığına uygun hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü de belirttiği açıklamasında şunları söyledi:

“İlimizde 6 işletmede havuzda alabalık yetiştiriciliği, 5 işletmede ağ kafeste alabalık yetiştiriciliği ve 7 işletmede ise yavru alabalık üretimi yapılmaktadır. Toplam kapasite, yıllık 492 ton porsiyonluk, 10 milyon 525 bin adet yavru alabalık üretimi sevilerindedir. Yapımı tamamlanan Demirözü barajının ağ kafes balıkçılığına açılması için Samsun DSİ Bölge Müdürlüğü’nce yürütülen etüt çalışmaları devam etmektedir. Etüt çalışmalarının tamamlanmasından sonra Demirözü Barajı’nda ağ kafeste alabalık yetiştiriciliği çalışmaları başlatılacak olup, bu çalışmalar neticesinde ilimizdeki porsiyonluk alabalık üretim kapasitesi yıllık bin 500 ton üzerine çıkacaktır. İlimizde balıkçılığın geliştirilmesi adına çalışmalarımız devam etmekte olup, Bayburt'ta ilk kez balık ihracatı gerçekleştirilen işletmemizi tebrik ediyoruz.”

                    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dr.Arslan Özkan 10 yıl önce

Bayburt'ta yapılan balıkçılığı teşvik etmek lazım.Yaz turizm mevsiminde,dışarda balık yemeğe alışmış hemşerilerimizin bu ihtiyacı da karşılanmış olur.Bu Bayburt için de bir gelir kaynağıdır.Bayburt iç turizm potansiyelini değerlendirmelidir.Bayburt nüfusu yaz aylarında yaklaşık 3 kat artmaktadır.Bu değerlendirmeği her konuda yapmalıdır.