Bayburt Arıcılığına eğitim dopingi

Bayburt'ta arıcılığın geliştirilmesi amacıyla ağırlık verilen mesleki eğitim kursları devam ediyor.

Bayburt Arıcılığına eğitim dopingi
Bayburt Postası - Bayburt'ta arıcılığın geliştirilmesi amacıyla ağırlık verilen mesleki eğitim kursları devam ediyor. Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Bayburt Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile yürütülen arıcılık kursu kapsamında 174 kursiyer eğitimlerini tamamlayarak sertifika sahibi oldular.

Arıcılık kursu eğitmeni Ziraat Yüksek Mühendisi Öner Bakan; Bayburt’un bal’a konu olan çiçek sayısı, topoğrafı yapısı, flora çeşitliliğinin zengin oluşu ve ilaç kullanımının yok denilecek kadar az olması gibi özellikleri nedeniyle kaliteli arı ürünleri elde etmeye oldukça uygun potansiyele sahip olduğunu belirtti.
Arıcılığın bilgi ve ilginin en fazla kullanıldığı tarımsal üretim kollarından birisi olduğunu belirten Bakan, devam eden arıcılık kurslarına mevcut arıcılar ve arıcılık yapmak isteyenlerin büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

İl Müdürü Abdulkadir Karabulut ise yaptığı açıklamada, “2013-2017 yılları arasında Müdürlüğümüzün yürütmüş olduğu toplam 56 kursta yaklaşık 2 bin kişiye, farklı alanlarda eğitimler verilerek, Bayburt Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu aracılığıyla sertifikalandırıldılar. Bu kurslar düzenlenirken, bölge insanının talepleri ve ilimizin tarımsal potansiyeli kırsal alanda yaşayan çiftçilerimizin bilgi birikimi dikkate alınmaktadır. İlimizde özellikle arıcılık alanında öncelik verdiğimiz eğitim çalışmalar etkisini göstererek arıcı ve koloni sayımızın önemli miktarda artmasını sağlamıştır. Düzenlenen 43 “Arı Yetiştiriciliği” kursları içerisinde 7 tanesi “Organik Arı Yetiştiriciliği” kursu olup, bu kurslara 32’si bayan olmak suretiyle 346 kişi katılmıştır. Kurslarla hedeflenen ilgi yakalanmış olup, ilimizdeki potansiyeli harekete geçirilmiş, “Kaliteli Arı Ürünleri” üretimi arttırılarak ekonomiye kazandırmış bulunulmaktadır." dedi. 

Karabulut, müdürlük bünyesinde açılan diğer kurslara da değindiği açıklamasında, "Diğer yandan ilimiz mera varlığı bakımından oldukça zengin olup yüz ölçümünün yüzde 58’ini meralar teşkil etmektedir. Bu doğrultuda ilimizde mera hayvancılığına yönelik 5 adet “Sürü Yetiştiricisi Elamanı Benim” kursu, 3 adet “Süt Sığırı Yetiştiriciliği” kursu, 3 adet “Küçükbaş hayvan Yetiştiriciliği” kursu ve 2 adet “Et sığırı Yetiştiriciliği” kursu açılarak 210 kişiye eğitim verilmiştir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.