Arı bakıcıları geliyor

Doğu Karadeniz Bölgesi, Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) daha önce 230 bin TL ödenek ile Artvin, Bayburt, Gümüşhane ve Rize illerinde uygulamaya konulan arıcılığı destekleme programını gelen talep üzerine bütün bölgeye yaydı.

Arı bakıcıları geliyor
Doğu Karadeniz Bölgesi, Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) daha önce 230 bin TL ödenek ile Artvin, Bayburt, Gümüşhane ve Rize illerinde uygulamaya konulan arıcılığı destekleme programını gelen talep üzerine bütün bölgeye yaydı. Başkanlık bunun için 1 Milyon TL ek ödenek tahsis yapıldığını açıkladı.

1 miyon ödenek ayrıldı

Konuya ilişkin bir açıklama yapan DOKAP Başkanı Ekrem Yüce "DOKAP eylem planında DOKAP bölgesi illerinde arıcılığın geliştirilmesine katkı sağmak amacıyla ülke genelinde gelinen destekle dışında bölgeye has, bölgeye özgü yeni desteklerin verilmesini amaçlayan destek programının uygulamaya konuşması kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda başkanlığımızca yürütülmekte olan hayvancılık alt yapısının geliştirilmesi projesi çerçevesinde arıcılık alt yapısının desteklenmesi programı uygulamaya konulmuştur. Arıcılık eğitim çalışmalarına katılan arı yetiştiricilerine eğitim aldıkları konularda arıcılık malzemeleri almalarını teşvik etmek amacı ile hibe desteği sağlanmaktadır. İlk aşamada 230 bin TL ödenek ile Artvin, Bayburt, Gümüşhane ve Rize illerinde uygulamaya konulan program, gelen talepler doğrultusunda bölgenin tüm illerini içine alacak şekilde genişletilmiştir. Bu maksatla Kalkınma Bakanlığımızca programa 1 Milyon TL ek ödenek tahsis yapılmıştır.

Bölgemiz arıcılarının daha modern arıcılık malzemeleri ile faaliyetlerini sürdürmesi ve maliyeti yüksek olan bazı malzemeleri ala bilmelerine katkı sağlamak amacı ile önümüzdeki günlerde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile imzalanacak iş birliği protokolleri kapsamında arıcılarımızın kullanımına sunulacaktır" dedi.

"Sürü yöneticileri gibi bakıcıları da eğitiliyor"

Arıcılara yönelik eğitimlerin devam ettiğin bildiren Yüce, şuana kadar 1183 arıcıyı eğitimden geçirdiklerini vurguladı. Yüce; "Eğitim alan arıcılara sertifikalarını verdik ve eğitim alan bu üreticilerimize de gerekli destekleri hak eden ve belirli bir kurallar çerçevesinde kendilerine ilgili alet ve edevatları taktim ettik. Ve daha da ilerde sürü yöneticileri gibi arı bakıcıları da ek bir gelir sağlayabilecek, ek bir maaş alabilecek, çalışmalarımız devam edecektir" ifadelerini kullandı.(İHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.