68 aileye arıcılık malzemesi

Proje kapsamında Bayburt'ta 68 aileye elektroşoklu çit ve bin 360 arılı kovan dağıtıldı.

68 aileye arıcılık malzemesi
Orman Bölge Müdürlüğünce, Erzurum, Artvin ve Bayburt'ta Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansının desteğiyle yürütülen "Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi" kapsamında, Bayburt'ta 68 aileye elektroşoklu çit ve bin 360 arılı kovan dağıtıldı.

Vali İsmail Ustaoğlu, Bayburt Orman İşletme Şefliği üretim sahasında gerçekleştirilen dağıtım töreninde, arıcılığın teşvik edilmesi anlamında bu projenin önemli olduğunu söyledi.

Projeyle arıcılık, orman alanlarının ıslahı, ağaçlandırma gibi çeşitli alanlarda önemli çalışmaların hayata geçirildiğini anlatan Ustaoğlu, "Yine bu yıl toplam 1 milyon 600 bin liralık proje hayata geçirilecek. 68 aileye bin 368 arılı kovan da bunun bir parçası." dedi.

Bayburt'un, arıcılık alanında bölgenin en önemli illerinin başında geldiğine işaret eden Ustaoğlu, kentin flora zenginliğinin gayet iyi olduğunu, tarım ve hayvancılığın yanı sıra arıcılık alanında da yapılan teşviklerin halkın ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında önem taşıdığını dile getirdi.

Trabzon Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez ise "Erzurum, Artvin ve Bayburt'u kapsayan projenin toplam bütçesi 6,5 milyar yen. Biz Bayburt'a proje kapsamında bugüne kadar 1 milyon 178 liralık kredi sağladık. Bu yıl vereceğimiz rakam 1 milyon 611 lira. Yani bu yıla kadar verdiğimiz kadar bu yıl hibe desteği sağlayacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından üreticilere arılı kovan ve elektroşoklu çit dağıtımı yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 7 yıl önce

Artık Türkiyenin balı Bayburt tan üretilecek. Eğer üretim aksarsa hesabı kim verecek?

Misafir Avatar
BU HALKA UMUT VERMEYİN EKMEK VERİN 7 yıl önce @ALOŞ

BİRADER SEN İÇİYORSUN ACABA BAYBURTUN KENDİ BALI YOK TÜRKİYENİN BALI BAYBURTTAN ÜRETİLECEKMİŞ BIRAKIN ARTIK BU SÖYLEMLERİ ÖNCE BAYBURT KENDİNE BİR BAL ÜRETSİN BUNDA MARKA OLSUN ONDAN SONRA TÜRKİYENİN BALINI ÜRETİR BAYBURTTA GERÇEKÇİLİĞE İHTİYAÇ VARDIR OLMAYAN ŞEYLERİ SÖYLEYEREK MİLLETİ DE KANDIRMAYIN ARTIK BAYBURT HER KONUDA OLDUĞU GİBİ ARICILIKTA DA MAALESEF SÖZ HAKKINA SAHİP OLAMIYOR KENDİ COĞRAFYASINDA BİLE ARICILIĞI YAPANLAR ORDULU TRABZONLULAR BALI YAPIP SONRADA BAYBURTLUYA SATIYORLAR AMA BİZ HALA MİRAYİLİĞE DEVAM EDİYORUZ RİZENİN ANZER YAYLASININ ARKASI BAYBURT BUNA RAĞMEN ANZER SADECE RİZENİN MARKASI OLARAK YANSITILIYOR BUNLARI ANLATIN HALKA GERÇEKLERİ KONUŞUN BAYBURTUN GERİ KALDIĞINI SÖYLEYİN BU ŞEHİRDE İŞLERİN DOĞRU YAPILMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEYİN ARICILIKTA BAL ORMANI ÜRETİLMEYEN TEK ŞEHİR BAYBURT BÖYLEMİ BAYBURT TÜRKİYENİN BALINI ÜRETECEK ÖNCE BUNLARI YAPMAK LAZIM SONRA BAYBURT ARICILIKTA İLERLER VEYA DİĞER KONULARDA İLERLER

Beğenmedim! (0)
Avatar
BAYBURDI 7 yıl önce

HALK DEDİĞİN UMUDUNU DA EMEĞİNİ DE KENDİ BİLEĞİYLE KAZANIR. KİMSENİN UMUT SATTIĞI YOK DA MEMLEKETTE İNSAN YOK İNSAN! NE KADAR İMKAN OLSADA İNSANIMIZ VE TABİKİ ÖZELLİKLE GENÇLER METROPOLLERDE YAŞAMAYI TERCİH EDİYOR. YEREL YÖNETİMLER VE ÖZEL SEKTÖR BİR ARAYA GELİP EN BAŞTA ŞEHİRLEŞME ÇEVRE DÜZENİ PARK BAHÇELER GİBİ KONULARDA ÇOK CİDDİ ADIMLAR ATMALI. BAYBURT ÇOK DAHA DÜZENLİ VE GÜZEL GÖRÜNÜMLÜ BİR ŞEHİR PEK ALA OLABİLİR. GENÇLERİ BU ŞEHİRDE TUTABİLİRSEK GERİSİ GELİR DİYORUM. SELAMLAR.

Misafir Avatar
DOĞRUCU DAVUT 7 yıl önce @BAYBURDI

GÜZEL DEMİŞSİN DE ARKADAŞ GENÇLER NEDEN BU ŞEHİRDE DURMAK İSTEMİYOR ACABA ÇÜNKÜ BU ŞEHİRDE İŞ ALANI YOK ÇALIŞACAK YER YOK SOSYAL HAYAT YOK SANAYİ YOK TARIM YAPACAK PARA YOK KISACASI BU ŞEHİRDE HİÇ BİR ŞEY YOK KALAN İNSANLAR DA GENELDE EMEKLİLER VE YAŞLI İNSANLAR KISACASI BAYBURT UMURSANMAYAN BİR İLDİR DİKKATE BİLE ALINMIYORUZ BU ŞEHİRDE YOL YOK HASTANE YOK PİKNİK YAPILACAK YER BİLE YOK BU KADAR MAHRUMİYET BÖLGESİ OLURSA TABİKİ GENÇLER BU ŞEHİRDE KALMAZ YAŞAMAK İSTEMEZ NEDEN YAŞASIN Kİ YATIRIM BİLE ALMAYAN TEK İL BAYBURTUN KENDİ ZENGİNİ BİLE BURAYA YATIRIM YAPMAK İSTEMİYOR BU BİLE ÇOK ŞEY İFADE EDİYOR ASLINDA BU GERÇEKLER ORTADAYKEN GENÇLERE KIZILAMAZ SİYASİ İKTİDAR HER YERİ KALKINDIRIP GELİŞTİRİRKEN BAYBURTUN YÜZÜNE BİLE BAKMIYOR DOĞAL OLARAK GÖÇ KAÇINILMAZ OLUYOR BUNLAR DEĞİŞMEDEN BAYBURT SADECE GERİYE GİDER VESSELAM

Beğenmedim! (0)