"2018 yılı buzağı ve mera yılı"

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün 2018 yılı projeleri, düzenlenen program ile tanıtıldı.

"2018 yılı buzağı ve mera yılı"
Bayburt Postası - Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün 2018 yılı projeleri, düzenlenen program ile tanıtıldı.

Vali Ali Hamza Pehlivan, müdürlük binasındaki toplantı salonunda yaptığı konuşmada, hayvancılıkta en büyük girdinin yem olduğunu ve hayvancılık maliyetlerin yüzde 60'ını tekamül ettiğini söyledi.

Hayvancılıktaki yemin karşılığının bir anlamda da mera demek olduğunu ifade eden Pehlivan, "Anlaşılıyor ki bu işin bir boyutu da meraların aktif ve etkin bir şekilde kullanılması ama yıpranmış, özelliğini kaybetmeye yüz tutmuş meralarında ıslah edilmesi gerekiyor. Yani et meselesi eşittir ot meselesi. Ot meselesini hallettiğiniz zaman aslında et meselesini de bir ölçüde halletmiş oluyorsunuz." diye konuştu. 

"2018 yılı buzağı ve mera yılı"

Pehlivan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, 2018 yılını buzağı ve mera yılı ilan etmesi üzerine Bayburt Valiliği ve Gıda, Tarım Hayvancılık Müdürlüğünün harekete geçtiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bir eylem planı hazırladık ve bu eylem planı içerisinde nelerin yapılacağını net bir şekilde ortaya koyduk. Bu çalışmaların sadece yazıda, raporda kalmaması, bizatihi hayata geçirilmesiyle ilgili müdürlüğümüzden isteğimiz oldu. Bu doğrultuda ilk olarak 90 gün içerisinde bütün köylerimizde erkek ve kadın bütün çiftçilere yönelik yerinde eğitim yapılması öngörüldü." 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut da mera olmadan tarım yapılamayacağını ve Bayburt'un yüz ölçümünün yüzde 56'sının mera olduğunu belirterek, "Türkiye'de mera oranı en yüksek illerden bir tanesiyiz. Dolayısıyla biz meralarla ilgili çalışmalarımıza 2014 yılında başlamıştık." ifadelerini kullandı. 

Karabulut, bakanlığın 2018 yılının mera ve buzağı yılı ilan etmesiyle birlikte bu alanda daha önceki yıllarda başlattıkları çalışmaları daha da genişlettiklerini anlatarak, "2023 yılına kadar Bayburt'un tamamında bu alandaki çalışmalarımızı bitirmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda bütün köylerimizde hayvanlar için 3 binin üzerinde suluk yapacağız ki şuan bunun 2 bin tanesini tamamladık.

Yine hayvanlar için 300 gölgelik yapacağız. 30 adet büyük hayvan barınağı yapacağız. Yine 300 bin dekar alanda ıslah yapacağız. Bu çalışmaların hepsi onaylanmış hazır projelerimiz." şeklinde konuştu.

Toplantıya, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak ile bazı köy muhtarları katıldı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandas 6 yıl önce

Sayın yetkililer madem 2018 mera yılı ; şikayet etmek olmasında arpalı beldesine ait meraları (otlakları) arpalı belediyesi bazı yerden kazıp toprak bazı yerlerden kum alıp bütün meraların altını üstüne getirdi bende bunları yazmayı kendime vatandaşlık görevi bildim. Olay yerini görmek isteyen gider çoban veya muhtarlara sorabilir.