Saç beyazlamasının nedenleri

Beyaz saçlarla başa çıkabilirsiniz!

Saç beyazlamasının nedenleri

Saç beyazlaması erişkinlikten yaşlılığa adım atılması ile başlarken, gençlerde de sıklıkla görülüyor. Peki, saç beyazlamasının nedeni neler, önlemek için neler yapılabilir?


Nedenleri

Genetik faktörler, saçların erken beyazlamasında büyük bir rol oynuyor.

Vücutta ve saçlarda B vitamini eksikliği.

Şampuan, klimalar veya çevresel nedenlerle kimyasala maruz kalmak.

Sigara içmek de saç derisini etkileyebilir.

Tiroid bozukluğu da bir neden olabilir.

Bir olay sonrası yaşanılan şok.

Nasıl önleyebilirsiniz?

Eğer beyaz saç probleminiz genetikse yapılabilecek çok fazla şey yok ne yazık ki. Ama stres ve diğer dış etkenlere bağlı olarak yaşanılan beyaz saç problemine faydalı gelebilecek birkaç yol mevcut:

Güney Doğu Asya’da yaygın olarak kullanılan “Hacı Bektaşi Üzümü” ve “Amla Hint Yağı” bitkisel bir yöntem. Bu yağ saç dökülmesi ve beyaz oluşumunun önlenmesinde yardımcı olabilir.

Kafa derisi üzerine masaj yapar gibi soğan uygulayın. 30 dakika boyunca uyguladıktan sonra şampuan ile saçınızı yıkayın. Bu yöntem de beyaz saçların oluşumunu engellemede etkili olabilir. Haftada iki kez uygulamakta fayda var ve uyguladıktan sonra saçlarınızı yıkadığınızdan emin olun.

Günde bir bardak havuç suyu içmek beyaz veya gri saç oluşumunu önleyebilir, fakat bu durum düzenli olarak yapılmalıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.