Vali Ünlüer: ''Karadeniz turizmi Uzungöl’de tıkandı''

Bayburt Postası - Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, yapımı devam eden Araklı tünelinin yanı sıra Karayolları tarafından Karaçam ve Kılıçkaya mevkileri arasında bir tünel daha planlandığını ifade ederek, “Karadeniz turizmi Uzungöl’de tıkandı. Açılması lazım. Açılacağı tek yerde Bayburt” dedi.

Vali Ünlüer: ''Karadeniz turizmi Uzungöl’de tıkandı''

Bayburt Postası - Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, yapımı devam eden Araklı tünelinin yanı sıra Karayolları tarafından Karaçam ve Kılıçkaya mevkileri arasında bir tünel daha planlandığını ifade ederek, “Karadeniz turizmi Uzungöl’de tıkandı. Açılması lazım. Açılacağı tek yerde Bayburt” dedi.

Vali Ünlüer, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti ve Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. İlk durağı Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’nde başkan Yaşar Yıldız’dan Bayburt basını hakkında bilgi alan Vali Ünlüer, Bayburt basınında güzel bakış açıları olduğunu ve değerlendirdiklerini söyledi.

Konuşmasında Bayburt hakkında düşüncelerini dile getiren Vali Ünlüer, özellikle ulaşım alanında yapılan çalışmaların 2-3 yıl içerisinde Bayburt’u bölgenin merkezi konumuna getireceğini söyledi.

Bayburt’la ilgili temel projelerin var olduğunu dile getiren Vali Ünlüer, "Bunlardan bir tanesi Çamur Barajı, bir diğeri Soğanlı’da Karaçam ve Kılıçkaya mevkileri arasında planlanan tünel. Kop ve Araklı tünelleri zaten yapılıyor. Bu iki yol çok önemli Bayburt için. Acemi birliğinin kazandırılması ve üniversitenin daha iyi bir kampüse taşınması. Su, kanalizasyon gibi şeyler zaten rutin şeyler. Bu şehri kalkındıracak, diğer yerlere bağlayacak projeler olması lazım” dedi.

Araklı tünelinin yanı sıra Karayolları tarafından Karaçam ve Kılıçkaya mevkileri arasında bir tünel daha planlandığını ifade eden Ünlüer, “Karadeniz turizmi Uzungöl’de tıkandı. Açılması lazım. Açılacağı tek yerde Bayburt. Ovit’i de sayarsak Soğanlı, Araklı, Zigana olmak üzere 4 koldan Karadeniz’e ineceğiz. 4 yerden Karadeniz’e bağlanmış olacağız. Erzurum tarafında Kop’tan geçiş var. Dolayısıyla İran’ı Karadeniz’e bağlayan bir yol kavşağında olacağız. Özellikle ulaşım alanında yapılan çalışmalar 2-3 yıl içerisinde Bayburt’u bölgenin merkezi konumuna getirir” diye konuştu.

“Güneş enerjisi üretimine geçilmesi lazım”

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’nin ardından Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası’na geçen Vali Ünlüer, burada oda başkanı İbrahim Yumak ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre görüş alışverişinde bulundu.

Vali Ünlüer, burada yaptığı konuşmada Bayburt OSB’de güneş panelleri üretimi yapılmasının önemine değindi.

Almanya gezisinde güneş enerjisini incelediklerini ve OSB’lere kurulabileceği yönünde görüş olduğunu söyleyen Ünlüer, “Yapılan hesaplamalar 25 yıllık bir süreçte sigortalı bir sistem kuruyor Almanlar. 9 kuruşa mal ediyorlar enerjiyi. Satışta 24 kuruşmuş. Dolayısıyla hemen hemen 3’te bir. İki şey akla geliyor. Bunu 9 kuruşa mal edip 14-15 kuruştan satıp OSB’ye sanayi çekmek, ikincisi de 24 kuruştan satsak 6 yıl sonra tesis bizim oluyor. 6 yıl sonra OSB’nin inanılmaz bir kaynağı olacak. Çünkü bütün enerji OSB’nin kasasına girecek sıfır maliyetle. Bayburt’ta şiddetle buna geçmemiz lazım. Üniversitede buna çalışıyor. Bizim Bayburt’ta bir yerden başlamamız lazım. Bayburt’ta da güneş çok kaliteli. Bunun üretim lisanslarının verilmesine başlandı. Lisansını alıp bir yıl içerisinde tesisi kurmak zorundasınız. Bayburt’un bu yönden güneşi çok kaliteli. Almanya’nın 3 katı falan. Güneş olmadığı zaman bile yüzde 25 çalışıyor. Buranın nem oranı düşük olduğu için güneş kaliteli. Mesela Adana’dan, Antalya’dan çok kaliteli. Rakibi Konya, Erzurum, Erzincan" dedi.

Ünlüer, Bayburtlu işadamlarına güneş enerjisi alanına yatırım yapılması konusunda bilgilendirme yapılması gerektiğini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.