“Trafik canavarı” Bayburt’tan uzaklaşıyor

Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü 2008 yılı içerisinde yaşanan trafik kazaları hakkında bir analiz çalışması yaparak kamuoyuna sundu. Elde edilen verilerin 2007 yılı verileri ile karşılaştırılması sonucu, ilimizde trafik kazalarında gözle görülür bir azalma olduğu saptandı. İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan 84 kilometrelik güzergahı kapsayan analiz sonuçları bir hayli dikkat çekici. 2008 yılı verileri 2007 yılı rakamları ile karşılaştırıldığında; kaza toplam sayısında % 22 azalma, ölümle sonuçlanan kaza sayısında % 100 azalma, ölü sayısında % 100 azalma, yaralanmalı kaza sayısında % 3 artış, yaralı sayısında %  28 azalma ve maddi hasarlı kazada % 31 azalma kaydedildi.Kazalar en çok Ocak, Mart ve Temmuz aylarında, her ayın ilk haftasında, Salı, Cumartesi ve Pazar günlerinde, 12.oo – 13.oo ve 15.oo – 16.oo saatlerinde daha yoğun olarak yaşanıyor.

“Trafik canavarı” Bayburt’tan uzaklaşıyor

“Trafik canavarı” etkili denetim sonucu Bayburt’tan uzaklaşıyor

Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü 2008 yılı içerisinde yaşanan trafik kazaları hakkında bir analiz çalışması yaparak kamuoyuna sundu. Elde edilen verilerin 2007 yılı verileri ile karşılaştırılması sonucu, ilimizde trafik kazalarında gözle görülür bir azalma olduğu saptandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan 84 kilometrelik güzergahı kapsayan analiz sonuçları bir hayli dikkat çekici. 2008 yılı verileri 2007 yılı rakamları ile karşılaştırıldığında; kaza toplam sayısında % 22 azalma, ölümle sonuçlanan kaza sayısında % 100 azalma, ölü sayısında % 100 azalma, yaralanmalı kaza sayısında % 3 artış, yaralı sayısında %  28 azalma ve maddi hasarlı kazada % 31 azalma kaydedildi.

Kazalar en çok Ocak, Mart ve Temmuz aylarında, her ayın ilk haftasında, Salı, Cumartesi ve Pazar günlerinde, 12.oo – 13.oo ve 15.oo – 16.oo saatlerinde daha yoğun olarak yaşanıyor.

Mahkemeye sevk edilen sürücü sayısında % 5 artış, trafikten men edilen araç sayısında % 98 artış, alkollü yakalanan sürücü sayısında % 300 artış, emniyet kemeri denetiminde % 6.200 artış olduğu tespit edildi. 

Özellikle yaralamalı kaza sayısında sadece 1 artış olmasına rağmen yaralı sayısında bir önceki yıla göre % 28 azalma görünüyor. İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş’e göre bu azalmanın sebebi, emniyet kemeri denetiminde bir önceki yıla göre daha etkili denetim yapılmış olması.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.