STK’ların 4. toplantısından kararlılık çıktı: “Bu konu kapanmayacak”

Bayburt’un isminin bulunduğu her türlü faaliyette bir araya gelmek ve güç birliği yapmak adına kurulan Bayburt Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Şair Zihni Kültür Merkezi’nde 4. kez bir araya geldi. 30’a yakın Sivil Toplum Örgütü’nün katıldığı dördüncü toplantının konuğu, Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şeref Oruç’tu. Oruç, 29.06.2009 tarihi itibariyle ihaleye çıkan “Trabzon-Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan Demiryolu Etüt Proje ve Mühendislik Hizmetleri” işi sonrası, bu güzergahın neden tekrar ele alındığına dair açıklamalarda bulundu.

STK’ların 4. toplantısından kararlılık çıktı: “Bu konu kapanmayacak”

Yard. Doç. Dr. Şeref Oruç, Yaşar Yıldız, Mete EmirBayburt’un isminin bulunduğu her türlü faaliyette bir araya gelmek ve güç birliği yapmak adına kurulan Bayburt Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Şair Zihni Kültür Merkezi’nde 4. kez bir araya geldi. 30’a yakın Sivil Toplum Örgütü’nün katıldığı dördüncü toplantının konuğu, Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şeref Oruç’tu. Oruç, 29.06.2009 tarihi itibariyle ihaleye çıkan “Trabzon-Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan Demiryolu Etüt Proje ve Mühendislik Hizmetleri” işi sonrası, bu güzergahın neden tekrar ele alındığına dair açıklamalarda bulundu.

STK’lar 4. toplantısından kararlılık çıktı... Bu konu kapanmayacak...Oruç ayrıca, “Neden bu hat?” başlıklı makalesinden kesitler sunarak, hattın bölge ekonomisine getireceği zararlara ve hattın özellikle ekonomik açıdan yüksek maliyetli oluşuna değindi.

İşte o makale: NEDEN TİREBOLU ERZİNCAN HATTI?

Toplantıda ayrıca yaklaşan 15. Dede Korkut Kültür ve Sanat Festivali ele alındı. Platform, şenlikler boyunca özellikle demiryolu güzergahı konusunda etkili afiş ve pankartların hazırlanması konusunda karar alarak çalışmalara başladı.

 

 Platform, şenlikler boyunca özellikle demiryolu güzergahı konusunda etkili afiş ve pankartların hazırlanması konusunda karar alarak çalışmalara başladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.