Sosyal Güvenlik Haftası başlıyor

Ülkemizde yeni kurulan bir kurum olarak Sosyal Güvenlik Kurumunu tanıtmak ve Sosyal Güvenlik reformunu anlatmak için bu yıldan başlamak üzere her yıl 11-17 Mayıs tarihleri arası “Sosyal Güvenlik Haftası” olarak kutlanacak. Çalışmalar hakkında bilgiler vermek üzere basın toplantısı düzenleyen Bayburt Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal Başer, bir dizi açıklamalarda bulundu. Özellikle sosyal güvenlik reformuna vurgu yapan İl Müdürü Başer, düzenleme için “belki de Cumhuriyet tarihinin en önemli reformu, bu reformdur” dedi. Gazetecilerle akşam yemeğinde buluşan Başer, 4 ay önce Gümüşhane’ye tayini çıkan eski Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Aytaç Üzülmez'e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek kendisine bir plaket sundu. Bayburt Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal Başer’in basın toplantısından bazı satır başları şöyle:

Sosyal Güvenlik Haftası başlıyor

Hafta kutlamaları çerçevesinde resim yarışması düzenlendiÜlkemizde yeni kurulan bir kurum olarak Sosyal Güvenlik Kurumunu tanıtmak ve Sosyal Güvenlik reformunu anlatmak için bu yıldan başlamak üzere her yıl 11-17 Mayıs tarihleri arası “Sosyal Güvenlik Haftası” olarak kutlanacak. Çalışmalar hakkında bilgiler vermek üzere basın toplantısı düzenleyen Bayburt Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal Başer, bir dizi açıklamalarda bulundu. Özellikle sosyal güvenlik reformuna vurgu yapan İl Müdürü Başer, düzenleme için “belki de Cumhuriyet tarihinin en önemli reformu, bu reformdur” dedi. Gazetecilerle akşam yemeğinde buluşan Başer, 4 ay önce Gümüşhane’ye tayini çıkan eski Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Aytaç Üzülmez'e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek kendisine bir plaket sundu. Bayburt Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal Başer’in basın toplantısından bazı satır başları şöyle:


İl Müdürü Bilal Başer, 4 ay önce Gümüşhane’ye tayini çıkan eski SGK İl Müdürü Aytaç Üzülmez'e plaket sundu“CUMHURİYET TARİHİMİZİN BELKİ DE EN ÖNEMLİ REFORMU GERÇEKLEŞTİ”

“Ülkemizde ayrı kanunlarla kurulmuş SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı gibi Sosyal Güvenlik Kurumları 20.03.2006 tarih, 26173 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5502 Sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile tek çatı altında birleştirildi. 31.05.2006 tarih, 26200 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, çok kısa bir zaman içerisinde yürürlüğe girdi ve yasalaştırıldı. Böylece Cumhuriyet tarihinin en önemli reformu olan sosyal güvenlik reformu gerçekleştirilmiş oldu.”

“RESİM YARIŞMASINA KATILDIK”

“İl Müdürlüğümüzce Sosyal Güvenlik Haftası Kutlama komitesi oluşturarak çalışmalara başladık. İl Milli Eğitim ile birlikte ilköğretim okulları arası resim yarışması düzenledik. Dereceye giren 3 öğrencimizin resimlerini Türkiye genelinde değerlendirilmek üzere Sosyal Güvenlik Kurum Başkanlığı’na gönderdik.”

11 – 17 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası Bayburt Etkinlikleri

- Etkinlikler çerçevesinde Türk Dünyası Parkı’nda Sosyal Güvenlik standı kurulacak (11 Mayıs 2009)
- Sivil Toplum Örgütleri ziyaret edilecek,
- Emekliler, gaziler ve şehit aileleri ziyaret edilecek,
- Hastanede yatan hastalar ziyaret edilecek,
- Sosyal Güvenlik Reformu hakkında radyo programları yapılacak,
- Meslek içi eğitim çerçevesinde Öğretmen Evi’nde personele eğitim verilecek,
- Şair Zihni Kültür Merkezi’nde Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgün Tüzüner tarfından sunum gerçekleşecek (15 Mayıs 2009)
- Resim Yarışması sonuçları açıklanacak ve öğrencilere ödülleri verilecek (15 Mayıs 2009)
- Bayburt’ta en çok sigortalı çalıştıran ve primlerini düzenli ödeyen ilk 10 şirkete teşekkür plaketi ve teşekkür belgesi verilecek,
- Yine en az 5 sigortalı çalıştıran ve primlerini düzenli ödeyen 20 işverene teşekkür belgesi verilecek,
- En eski 3 vergi mükellefine (Bağ-Kur) teşekkür belgesi sunulacak,
- Katılımcılara öğretmen evinde kokteyl verilecek,
- Sosyal Güvenlik Hatıra ormanında ağaç dikimi ve ağaç dikimi gününde piknik düzenlenecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.