“Şoförler kontak kapatmayacak”

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF)  Başkanı Fevzi Apaydın,  hükümete seslenerek, yaşanan ekonomik kriz sebebiyle KOBİ ve reel sektör için alınan koruyucu ekonomik önlemlerin esnaf ve sanatkarlar için de alınmasını istedi. Ordu, Sinop, Samsun, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Bayburt, Erzurum, Gümüşhane, Amasya, Tokat ve Erzincan il oda başkanları ile bu illerde kurulu 88 oda başkanı olmak üzere toplam 103 Şoförler Odası başkanının katılımıyla gerçekleşen bölge toplantısına katılmak üzere Ordu'ya gelen TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, Ordu Gazeteciler Derneği'ni (OGD) ziyaret etti.  

“Şoförler kontak kapatmayacak”

TŞOF Başkanı Fevzi ApaydınTürkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF)  Başkanı Fevzi Apaydın,  hükümete seslenerek, yaşanan ekonomik kriz sebebiyle KOBİ ve reel sektör için alınan koruyucu ekonomik önlemlerin esnaf ve sanatkarlar için de alınmasını istedi. Ordu, Sinop, Samsun, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Bayburt, Erzurum, Gümüşhane, Amasya, Tokat ve Erzincan il oda başkanları ile bu illerde kurulu 88 oda başkanı olmak üzere toplam 103 Şoförler Odası başkanının katılımıyla gerçekleşen bölge toplantısına katılmak üzere Ordu'ya gelen TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, Ordu Gazeteciler Derneği'ni (OGD) ziyaret etti.

 

OGD Başkanı Recep Aydın ve basın mensupları tarafından karşılanan Apaydın'a ziyaretinde Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Arslan, Ordu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hamdi Işık, İstanbul Şoförler Esnaf Odası Başkan Vekili Cem Sert, Basın Danışmanı Ahmet Okumuş da eşlik etti.

Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Apaydın, yaşanan küresel krizin Türkiye'yi de etkilemesine rağmen şoförlerin kontak kapatmayacağını belirtti. Haklarını sokakta değil, masa başında aradıklarını ve arayacaklarını kaydeden Apaydın, ekonomik krizin halkı zor durumda bıraktığını vurguladı.

Apaydın, "Türkiye'de hiçbir zaman esnaf ve sanatkar yola dökülmemiş ve kontak kapatmamıştır. Sadece yanlış hatırlamıyorsam 1972 yılında bir an için kontak kapatmıştır. Bu sıkıntıyı millet olarak hep beraber yaşadık. Biz gerek kriz döneminde, gerekse esnafın yok edilişinde dahi hep normal zeminlerde haklarımızı aradık. Hiç sokakta aramadık. Biz kaybolan haklarımızı yine masa başında çözmek için çalışıyoruz. Kriz 'teğet geçti' denilse de bu kriz köylüyü, emekliyi, dulu, yetimi, özellikle küçük esnafı zor durumda bırakmıştır. İnşallah bunu millet olarak aşmaya çalışacağız" dedi.

Kriz için hükümetin bazı tedbirleri aldığını, ancak esnaf ve sanatkarı koruyucu ve kollayıcı tedbirlerin alınmadığını belirten Apaydın, şöyle devam etti:

"Anayasada olmasına rağmen geçmiş hükümetlerde olduğu gibi şimdiki hükümet de esnafı ve sanatkarı koruyucu pek önlemler alınmadı. Veya alındıysa da biz bunu pek göremedik. KOBİ ve reel sektöre bazı faydaları oldu. Ancak KOSGEB kanununda yapılan ve dün Meclis'ten geçen kanunla sadece sanatkara değil üreten esnafa da bir yardım yapılacaktır. Önümüzdeki günlerde umuyorum ki bu yapılacak. Ancak bu da yeterli değildir. Bu sadece yaramıza merhem olacak değildir. Fakat biz Türk insanı olarak bu tür şeylerin içinden çok geldik geçtik. Belki rengimiz biraz sararacak ama atlatacağımıza inanıyoruz. Çünkü kriz tacirliği yaparsak esnafımız bundan kar sağlayamaz. Aksine kaybeder. Olumsuzluklar içinde olmamıza rağmen olumlu tarafından bakacağız. Düzelir diye düşünüyoruz."

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.