SGK etkin denetim yapacak

11/17 Mayıs günleri arasında bu yıl ilk defa kutlanmaya başlayan Sosyal Güvenlik Haftası, Bayburt’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sosyal Güvenlik Haftası son gününde bilgi sunumu ve ödül töreni ile sona erdi. Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başmüfettişi Özgün Tüzüner’in de katıldığı törende katılımcılara hitaben bir konuşma yapan İl Müdürü Bilal Başer, gerçekleşen etkinlikler ve sonuçları ile ilgili bilgiler verdi. Başer, şunları söyledi:  

SGK etkin denetim yapacak

Ödül verenler arasında Başkan H.Ali Polat'ta vardı11/17 Mayıs günleri arasında bu yıl ilk defa kutlanmaya başlayan Sosyal Güvenlik Haftası, Bayburt’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sosyal Güvenlik Haftası son gününde bilgi sunumu ve ödül töreni ile sona erdi. Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başmüfettişi Özgün Tüzüner’in de katıldığı törende katılımcılara hitaben bir konuşma yapan İl Müdürü Bilal Başer, gerçekleşen etkinlikler ve sonuçları ile ilgili bilgiler verdi. Başer, şunları söyledi:

 

“Sosyal Güvenlik, toplumumuzdaki her ferdi doğrudan ilgilendiren insanın doğumundan hatta doğumundan önce başlayıp, ölümüne, ölümünden sonrada eş ve çocukları nedeniyle ilgisi devam eden bir kavramdır. 11-17 Mayıs günlerinde kutlamaya başladığımız ‘Sosyal güvenlik Haftası’nın amacı, ülkemizde yeni kurulan bir kurum olarak sosyal güvenlik kurumunu tanıtmak, Sosyal Güvenlik reformunu anlatmak ve bu kavramın toplumumuzun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamaktır.

SGK İl Müdürü Bilal BaşerSosyal Güvenlik reformu ile kurumsal anlamda tek çatı altında toplandık. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı hizmetleri artık kuruluşunun 1. yılını dolduran Sosyal Güvenlik kurumumuzca yapılmaktadır.

Yeni kurulan kurumumuz vatandaş odaklı, müşteri memnuniyetini ön planda tutan, değişim ve dönüşümü hedefleyen, şeffaf hizmet anlayışı ile hizmet sunmayı hedef alan bir kurumdur. Alanımızda sürdürülebilir, çağdaş, etkin ve hızlı hizmet üreten, ileri teknolojiyi kullanan aktif katılımlı ve vatandaş odaklı hizmet anlayışı aralıksız sürdürülecektir.

3 Ay, 6 ay, 1 ve 2 yıl olmak üzere çalışma planlarımız mevcuttur. Bu planlar çerçevesinde Bayburt’ta etkin bir denetim yapacağız.

SGK Başmüfettişi Özgün Tüzünerİşveren ve mükelleflerimizin idari para cezası ve teşviklerden yararlanamama gibi mağduriyetlerle karşılaşmamaları için çalıştırdıkları işçilerin sigorta konusunda kayıt dışı istihdama düşmemelerini özellikle ifade etmek istiyorum.

İşçi çalıştırmada deneme süresi mevzuat gereği yoktur. İşveren, işe alacağı işçiyi bir gün önceden Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirmekle yükümlüdür. İnşaat işlerinde aynı gün, yeni açılan işyerlerinde ilk işe giren işçiler 1 ay içerisinde girişlerinin kurumumuza verilmesi zorunludur.”

‘Sosyal Güvenlik Haftası’nda neler yapıldı:

Vali Vekili Erkan Karahan başarılı öğrencilere ödüllerini verdi- Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Sosyal Güvenlik’ konulu resim yarışması düzenlendi.
- Merkezde ve ilçelerde bilgilendirme afişleri ile vatandaşa çeşitli sloganlarla mesajlar verildi.
- Bayburt Türk Dünyası Parkı’nda stant, ilçelerde bilgilendireme masaları kuruldu.
- Kamu ve Sivil Toplum kuruluşları ziyaret edildi.
- Bayburt Devlet Hastanesi ziyaret edilerek, hastalara karanfil dağıtıldı.
- Yerel 3 radyoda (BRT FM, Çağrı FM, Dolunay FM) 11 -14 Mayıs tarihlerinde radyo programı yapıldı.
- Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü personeli meslek içi eğitime tabi tutularak, kişisel iletişim eğitimi verildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.