Şehitlik projesi için nasıl bir karar çıkacak?

Bayburt Postası - Şehit Osman Dağı’na yapılması planlanan ‘Bayburt Şehitliği’ projesi gündem konusu olmaya devam ediyor. 2008 yılında Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞADDER) tarafından projelendirilen fakat bugüne kadar hayata geçirilemeyen şehitlik projesi, geçtiğimiz günlerde tekrar gündeme getirilmiş ve Bayburt Belediye Meclisi’ne taşınabilmesi için de kamuoyu oluşturulmuştu.

Şehitlik projesi için nasıl bir karar çıkacak?

Şehitlik projesi için Belediye Meclisi’nden nasıl bir karar çıkacak?Bayburt Postası - Şehit Osman Dağı’na yapılması planlanan ‘Bayburt Şehitliği’ projesi gündem konusu olmaya devam ediyor. 2008 yılında Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞADDER) tarafından projelendirilen fakat bugüne kadar hayata geçirilemeyen şehitlik projesi, geçtiğimiz günlerde tekrar gündeme getirilmiş ve Bayburt Belediye Meclisi’ne taşınabilmesi için de kamuoyu oluşturulmuştu.

Konu ile ilgili Bayburt Postası’na bir açıklamada bulunan ŞADDER Başkanı Hayrettin Haluk Akkoyunlu, şehitlik projesi için dernek yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ı makamında ziyaret ettiklerini söylemişti.

Ziyarette, Bayburt’ta resmi bir şehitliğin bulunmadığını ve bu durumun Genel Kurmay Başkanlığı tarafından yayınlanan “Türkiye’de Bulunan Resmi Şehitliklerimiz” adlı kitapçıkta da tespit edildiğini dile getiren Akkoyunlu, Başkan Polat’tan şehitlik projesi için destek gördüğünü açıklamıştı.
 
Akkoyunlu açıklamasında Şehit Osman Dağı’na yapılması düşünülen şehitlik projesinin Başkan Polat tarafından Bayburt Belediye Meclisi’nin gündemine taşınacağının müjdesini vermişti. İlk kez 2008 yılında ortaya atılan ve zaman zaman gündeme gelen Bayburt Şehitliği projesi için meclisin alacağı karar ise şimdiden merak konusu oldu.
 
Konu ile ilgili dernek yönetim kurulu üyeleri ile beraber Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ı makamında ziyaret ettiklerini söyleyen ŞADDER Başkanı Akkoyunlu, “Başkanımıza bu talebimizi ilettik. Zaten dernek olarak karar almıştık ve dilekçe ile kendilerine sunduk. Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat da teklifimizi olumlu bularak memnuniyetini dile getirdi.” demişti.
 
Şehitlik için maddi anlamda hiçbir sıkıntı yaşamayacaklarını dile getiren Akkoyunlu, meclisin vereceği karara göre proje için hemen bir kampanya başlatılacağını söyledi. Projenin Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat tarafından Belediye Meclisi’ne sunulacağını söyleyen Akkoyunlu, meclisten çıkacak kararın ardından “Şehitliğimize Bir Tuğla da Sen Koy” adlı bağış kampanyası başlatacaklarını ifade etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.