Şehit Polis Ömür Erbay Meydanı

Arpalı halkı, Şehit Özel Harekatçı Ömür Erbay'ın isminin yaşatılmasını istiyor.

Şehit Polis Ömür Erbay Meydanı
Bayburt Postası - Bayburt, Şehit Ömür Erbay'ın isminin ölümsüzleştirilmesini bekliyor. Arpalı halkı, geçtiğimiz günlerde Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Özel Harekat Polisi Ömür Erbay'ın isminin yaşatılmasını istiyor.

1990’lı yıllarda şehit düşen Jandarma Üsteğmen Çağlayan Irmak ve Jandarma Onbaşı Fatih Kostik’in isimlerinin yaşatıldığı Arpalı'da, vatandaşlar şehit Ömür Erbay'ın isminin belde meydanına verilmesinden yana.

Bayburt genelinden ve il dışından gelen binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninde, tarihi bir izdihama şahitlik eden Arpalı Meydanı’nın “Şehit Polis Ömür Erbay Meydanı” olarak değişmesini isteyen belde halkı, hem şehitlerin hem de meydanda şehide gösterilen saygının unutulmayacağını belirtti.

Öte yandan daha önce terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonlarda 1995 yılında Kuzay Irak'ta şehit düşen Jandarma Onbaşı Fatih Kostik'in ismi beldenin tek olan ilköğretim okuluna verilirken, yine Kuzey Irak'ta 1997 yılında şehit düşen Jandarma Üsteğmen Çağlayan Irmak'ın ismi ise beldedeki parkta yaşatılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aycan 8 yıl önce

yakışır,güzel olur.