“Roket mermisi” iddiası heyecana sebep oldu

Camikebir Mahallesi Ulu Cami Caddesi'nde bir polis memurunun, hurdacılık yapan bir kişinin el arabasında gördüğü mühimmatın dikkatini çekmesi üzerine inceleme başlatıldı. Bir süre Bayburt’ta heyecanlı anlar yaşanmasına sebep olan olay hakkında bir açıklama yapan Bayburt Valisi Kerem Al, ''boş bir dükkanda güncel olmayan, çok eskiden kalma bazı mühimmatın bulunmasıyla ilgili 4 kişinin ifadesinin alındığını'' söyledi. Hurdacının mühimmatı aldığı boş dükkanda polis ve diğer yetkililerce inceleme yapıldığını ifade eden Vali Al, konu ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. 

“Roket mermisi” iddiası heyecana sebep oldu

Benzer askeri mühimmatlar zaman zaman Anadolu'nun bir çok şehrinde bulunuyor...Camikebir Mahallesi Ulu Cami Caddesi'nde bir polis memurunun, hurdacılık yapan bir kişinin el arabasında gördüğü mühimmatın dikkatini çekmesi üzerine inceleme başlatıldı. Bir süre Bayburt’ta heyecanlı anlar yaşanmasına sebep olan olay hakkında bir açıklama yapan Bayburt Valisi Kerem Al, ''boş bir dükkanda güncel olmayan, çok eskiden kalma bazı mühimmatın bulunmasıyla ilgili 4 kişinin ifadesinin alındığını'' söyledi. Hurdacının mühimmatı aldığı boş dükkanda polis ve diğer yetkililerce inceleme yapıldığını ifade eden Vali Al, konu ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. 

Vali Kerem Al, ''Dükkanın yıllar önce hurdacılık yapan bir kişiye ait olduğu, bu kişinin vefatının ardından dükkanın oğluna kaldığı belirlendi. Dükkan sahibinin oğlunun isteği üzerine, hurdacılar tarafından dükkandaki malzemeler boşaltılmış. Bu malzemeler, yapılan temizlik sırasında ortaya çıkıyor. Ortaya çıkan malzemeler çok eski, güncelliğini kaybetmiş adeta hurda niteliğinde. Çok eskiden kalma bu mühimmatın bulunmasıyla ilgili emniyette 4 kişinin ifadesi alınıyor'' dedi.


Vali Al, bulunan mühimmat arasında roket mermisi bulunup bulunmadığına ilişkin ise ''Henüz bulunan malzemenin roket mermisi olup olmadığı belli değil. Gerekli incelemenin yapılmasının ardından belirlenecek'' diye konuştu.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.