Polis Teşkilatı 164 yaşında

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164. yıldönümü Bayburt’ta bir dizi etkinlikle kutlanıyor. Kuruluş yıldönümü kutlamaları sabah saatlerinde ilk olarak Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının seslendirilmesi ile başladı. Tören daha sonra Cumhuriyet Caddesinde devam etti. Törenlere Bayburt Vali Vekili Erkan Karahan, Bayburt Belediye Başkanı H.Ali Polat, Garnizon Komutanı Kurmay Albay İkrami Özturan, Cumhuriyet Baş Savcısı Mithat Kutanoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı J.Albay Bülent Çakar, İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Necati Ekici, daire müdürleri, öğrenciler ve halk katıldı. İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, yaptığı tören açılışı konuşmasında şunları söyledi:

Polis Teşkilatı 164 yaşında

Polis Teşkilatı 164 yaşında Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164. yıldönümü Bayburt’ta bir dizi etkinlikle kutlanıyor. Kuruluş yıldönümü kutlamaları sabah saatlerinde ilk olarak Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının seslendirilmesi ile başladı. Tören daha sonra Cumhuriyet Caddesinde devam etti. Törenlere Bayburt Vali Vekili Erkan Karahan, Bayburt Belediye Başkanı H.Ali Polat, Garnizon Komutanı Kurmay Albay İkrami Özturan, Cumhuriyet Baş Savcısı Mithat Kutanoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı J.Albay Bülent Çakar, İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Necati Ekici, daire müdürleri, öğrenciler ve halk katıldı. İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, yaptığı tören açılışı konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün Türk Milletinin güvenini ve sevgisini kazanmış, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Atatürk İlkelerinin ve Laik Cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatımızın 164. kuruluş yıldönümünü Bayburtlularla birlikte ve coşku içerisinde kutlamanın onurunu, gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Türk Polisi; başta Anayasamız olmak üzere yasalardan aldığı güçle ve halkımızın her türlü destek ve güveni ile ülkemizin asayiş ve huzurunu sağlamada kararlıdır. Bu amaç için binlerce Şehit ve Gazi vermiştir. Ancak hiçbir zaman Vatana, Devlete ve halkımıza hizmet etme hedefinden ödün vermemiştir.

164 yıllık şerefli bir geçmişe sahip Türk Polisi günümüzde çağdaş teknoloji ile suç ve suçluyla mücadele yöntemlerini kullanmakta, delilden sanığa ulaşma yöntemini bir ilke olarak kabul etmektedir. Bizim görev anlayışımızda her zaman insan haklarına saygı, özgürlüğü hukuk devleti ilkesi ve kanun hakimiyeti ilkeleri ön plandadır.

Başta ben olmak üzere en alt kademedeki personelime kadar tüm teşkilatımız sizler için, huzur ve güvenliği sağlamak için gece gündüz çaba sarf ediyoruz. Bize güvenip destek vermeye devam ediniz.”
 
Polis Okulu öğrencilerinin silah gösterileri, karate ve tekvando gösterileri ilgi ile izlendi. Kutlamalar, resmi tören geçişiyle sona erdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.