@ Personelin e-Sigortalı değilse, ceza kapıda

Bayburt Postası –  Sosyal Güvenlik Kurumu Bayburt İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada “aylık prim ve hizmet belgeleri ile ilk ve tekrar sigortalı işe giriş bildirgelerini internet üzerinden verme zorunluluğu getirildiği” bildirildi. Kamuoyu ve işverenlerle paylaşılan yazılı açıklamada, çeşitli uyarılar yer aldı. İşverenlerin dosyalama yoluyla düzenlediği aylık prim, hizmet ve giriş belgelerini posta yoluyla veya bizzat kuruma gelerek vermelerinin zaman kaybına sebep olduğu vurgulanan açıklamada, artık tüm bu işlemlerin bilgisayar ortamında yapılabileceği belirtildi. Yine verilen bilgiye göre, işlemlerin yapılabilmesi için işverenin sadece internet üzerinden şifre alması gerekiyor.

@ Personelin e-Sigortalı değilse, ceza kapıda

@ Personelin e-Sigortalı değilse, ceza kapıdaBayburt Postası –  Sosyal Güvenlik Kurumu Bayburt İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada “aylık prim ve hizmet belgeleri ile ilk ve tekrar sigortalı işe giriş bildirgelerini internet üzerinden verme zorunluluğu getirildiği” bildirildi. Kamuoyu ve işverenlerle paylaşılan yazılı açıklamada, çeşitli uyarılar yer aldı. İşverenlerin dosyalama yoluyla düzenlediği aylık prim, hizmet ve giriş belgelerini posta yoluyla veya bizzat kuruma gelerek vermelerinin zaman kaybına sebep olduğu vurgulanan açıklamada, artık tüm bu işlemlerin bilgisayar ortamında yapılabileceği belirtildi. Yine verilen bilgiye göre, işlemlerin yapılabilmesi için işverenin sadece internet üzerinden şifre alması gerekiyor.

SGK İl Müdürü Bilal Başer Daha önce daha fazla çalışanı bulunan işverenlerin bu hizmetten yararlandığı, 01.10.2009 tarihinden itibaren ise 1 sigortalı çalıştıran işverenlerde de bu işlemin zorun hale geldiği bildirildi.

İşyerinde bir sigortalısı olan ve internet üzerinden e-Sigorta kullanıcı kodu ve şifresi olmayan işverenler, Ekim ayı bildirgelerini dosya halinde kuruma sunmuş olsalar bile idari para cezasına çarptırılacaklar. İşverenler, e-Sigorta kullanıcı kodu ve şifresini Bayburt Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne müracaat ederek alabilecekler.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.