"Olayı Bayburt'a mal etmek, şehrime haksızlık olur"

Sosyal medyada günün konusu olan ve tartışılan 'o an' Bayburt'ta neler yaşanmıştı? Siyasilerin yaşanan bu olaya tepkisi nasıl olmuştu? İşte o soruların cevapları...

"Olayı Bayburt'a mal etmek, şehrime haksızlık olur"
Bayburt Postası - Referandum çalışmaları sırasında Bayburt’ta yaşanan ve bir vatandaşın kaydettiği görüntü ile ortaya çıkan "CHP’ye ait otobüsün engellenmesi" kısa sürede sosyal medyada en çok paylaşılan ve yorumlanan olay oldu. Peki 'o an' neler yaşanmıştı? Siyasilerin yaşanan bu olaya tepkisi nasıl olmuştu? İşte o soruların cevapları...

Olay anı vatandaşın cep telefonuna bu görüntüler ile yansıdı...

Olayın olduğu gün; CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve İstanbul Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek'in de aralarında olduğu CHP heyeti Bayburt'ta seçim çalışmaları yürütüyor. İlçeleri dolaşan heyet, daha sonra Bayburt merkeze geliyor ve heyet CHP İl Başkanlığına geçiyor. Yani yaşanan olay sırasında bu isimler otobüste değil. Otobüs şoförüne Saat Kule meydanından dönmesi ve Bayburt Belediyesi önünde beklemesi için talimat veriliyor. Daha sonra ise görüntülere yansıyan olaylar yaşanıyor...

Bayburtlu siyasetçi Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, olay ile ilgili Bayburt Postası'na şu açıklamaları yaptı: 

Zeybek: "Bu yaşanan olayı Bayburt'a mal etmek, şehrime haksızlık olur"

"Olayın yaşandığı sırada bizler il teşkilatında dinleniyorduk. Olayı ilk duyduğumda, Bayburt'ta böyle şeyler olamayacağını ve böyle bir hareketin mümkün olmayacağını söyledim. Hala da öyle düşünüyorum: Bu yaşanan olayı Bayburt'a mal etmek, şehrime haksızlık olur. Çünkü, gün boyu Bayburt'taydık. Esnafı, vatandaşları ziyaret ettik. Bayburt, hala benim bıraktığım Bayburt. Ben nahoş sayılabilecek herhangi bir hava sezmedim, görmedim. Yüzlerce esnafımızın kapısını çaldık ve kendileri ile sıcak sohbetler yaptık. Bu olay tamamen 2-3 kendini bilmez, Bayburt misafirperverliğinden nasibini almamış arkadaşın yaptığı anlık bir davranıştan ibaret. Hepsi bu kadar. Daha sonra şöfor arkadaş ile telefonda konuştuk. O da biraz korkmuş ve olay büyümesin diye bölgeden ayrılmış. Bunun dışında, Bayburt'ta genel olarak iyi bir gün geçirdiğimizi söyleyebilirim. Hatta bu referandumda, Bayburt özelinde evet ve hayır oyu arasında oluşacak farkın önceki seçimlere kadar çokta açık olmayacağını gözlemledim. Olaya dönersek, Bayburtlu bir siyasetçi olarak, bu olayın münferit bir olay olduğunu düşünüyorum. Ötesine de geçmemiştir ve inancım odur ki geçmeyecektir."

CHP Bayburt İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu ise olay günü yaşananlar hakkında şunları söyledi: 

Kaldırım: "Şık olmayan olaylar yaşanmış..."

"Genel Başkan Yardımcımız, misafir milletvekillerimiz ve partililerimiz ile ilçeleri dolaştık. Daha sonra Bayburt merkeze gelerek, esnaf ziyaretleri yaparak partiye geçtik. O arada telefon geldi ve olayı öğrendim. Olay yerine gittim ve herhangi bir tatsızlık olmadığını, en azından olayın büyümediğini gördüm. Polislerle de konuştuğumuzda, herşeyin kontrol altına alındığını, hatta şehir dışına hareket eden otobüsümüze bir polis escortunun eşlik ettiği bilgisini aldık. Ama sonradan görüntüleri izlediğimde gördüğüm, şık olmayan olaylar yaşanmış. Bayburt'un bu olayla gündeme gelmiş olması hoş değil. AK Parti ve MHP İl Başkanları ile telefonda görüştüm, onların da olayı tasvip etmediğini, hemen müdahale edeceklerini söylemesi üzerine, herhangi bir şikayette bulunmadık. İl Başkanlarından propaganda araçlarında görev yapan arkadaşlar konusunda dikkatli olmaları konusunda ricada bulundum."

Olayı tasvip etmediğini açıklayan MHP İl Başkanı Bekir Kasap ise gazetemize şu açıklamalarda bulundu:

Kasap: "Bu yaşananlar provakosyondur ve Bayburt'ta tutmaz..."

"Öncelikle yaşanan hadise neresinden bakarsanız yanlış. 3-5 kendini bilmezin yaptığı yanlış tavırdan ibaret. Demokrasi çerçevesinde MHP, AK Parti ve CHP çalışmalarını yürütecektir. Bu yaşananlar provakosyondur ama Bayburt'ta tutmaz. Tasvip etmek mümkün değil. Olay sonrasında CHP İl Başkanı ile görüştüm. Kendilerine şikayetçi olmak isterler ise olmalarını ve bu 3-5 serseri kimse gereken tavrın koyulması noktasında destek verdim. Bayburt'ta bizler, bütün partiler, demokratik bir ortamda çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bunun aksini beklemek veya hayal etmek doğru bir beklenti olmayacaktır."
 

Anahtar Kelimeler:
CHPHayırReferandum
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 7 yıl önce

Ben hayır otobüsü saat kulesine geldiğinde oradaydım. Bazı kendini bilmezlerin otobüsü yumrukladığını küfür ettiğine şahit oldum. Ve ak parti fedaileri seçim arabaları ile gelerek nasıl taciz ettiğini ve aydın tepe sınırına kadar nasıl kovaladıklarına bizzat şahit oldum ve videosunu çektim. Diyeceğim odur ki bu Bayburtta demokrasiden falan söz etmeyin. Köle gibi yaşayın ve susun

Avatar
Burak 7 yıl önce

Bırakın bu kendini bilmez 3-5 kişi açıklamasını.Kim o kendini bilmez kişiler belli degilmi. Evet belli takip edin bakalım bayburtta işçi alımı olduğunda ilk onlar işe girmeyecek mi? Yemeyiz bunları. Hakan kobal ve onun gibileri olduğu sürece kaybeden bayburt olur.

Avatar
Abdulvahap Eşiyok 7 yıl önce

Bayburt ve bayburt'lu böyle değildi! Ne olmuş benim memleketime böyle!

Avatar
Bayburtlu 7 yıl önce

Demokrasi nerde kaldı peki ?? Bu olay çok cahilce yanlış yapılan birsey herkez herkesin siyasi iradesine saygı duymalı demokrası ülkesinde yasıyorsak bunlar olmamalı bayburt 'a yakışmadı bunlar

Avatar
Abdulvahap Eşiyok 7 yıl önce

Bir laf vardır bilirsiniz,hiç evlenip gevelemeyin.
"hepiniz oradaydınız"

Avatar
Ak Kurt 7 yıl önce

Bekir başkanda konuşmuş sayın cumhur reisine en çok hakaret eden şahıs akparti mitingine akkurt olarak katılmıştır düzene ayak uydurdun.

Avatar
Ahmet Çağıldak 7 yıl önce

Bayburt bu tür çapsızlıklarla gündeme gelmemeli. Kendini bilmez gruplar her yerde var. Partileri tarafından uyarılmalılar. Çünkü durumdan vazife çıkarmaya en çok onlar gönüllü..

Avatar
hattab samil 7 yıl önce

yiyin bırbırınızı demokratık laıkler