Nimet Çubukçu ismi, "Eğitim Sen"i heyecanlandırdı

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, sendika olarak Milli Eğitim gibi önemli bir kurumda bir kadının bakan olarak görev almasını önemsediklerini söyledi. Kılıç, sendikanın Gümüşhane şubesinde düzenlediği basın toplantısında, her zaman çalışanlarla bir arada olmayı ve yüz yüze görüşmeyi tercih ettikleri için Bayburt'tan başlayıp Rize'de sona erecek ziyaretlerde bulunduklarını belirtti. Türkiye'nin temel gündeminin kriz süreci olduğunu belirten Kılıç, ''Kriz, dünyanın geneli açısından tartışılan bir süreç. Şimdiye kadar yaşanan krizlerin en büyüğü olarak ifade ediliyor. Her ne kadar Başbakanımız ya da yetkililer, bu krizin bizi etkilemediğini, teğet geçtiğini ifade ediyor olsalar da bizler biliyoruz ki bu ülkeyi, bu ülkenin zaten yoksul olan halkını ve emekçilerini kriz süreci çok derinden etkiledi'' dedi.

Nimet Çubukçu ismi,

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde KılıçEğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, sendika olarak Milli Eğitim gibi önemli bir kurumda bir kadının bakan olarak görev almasını önemsediklerini söyledi. Kılıç, sendikanın Gümüşhane şubesinde düzenlediği basın toplantısında, her zaman çalışanlarla bir arada olmayı ve yüz yüze görüşmeyi tercih ettikleri için Bayburt'tan başlayıp Rize'de sona erecek ziyaretlerde bulunduklarını belirtti. Türkiye'nin temel gündeminin kriz süreci olduğunu belirten Kılıç, ''Kriz, dünyanın geneli açısından tartışılan bir süreç. Şimdiye kadar yaşanan krizlerin en büyüğü olarak ifade ediliyor. Her ne kadar Başbakanımız ya da yetkililer, bu krizin bizi etkilemediğini, teğet geçtiğini ifade ediyor olsalar da bizler biliyoruz ki bu ülkeyi, bu ülkenin zaten yoksul olan halkını ve emekçilerini kriz süreci çok derinden etkiledi'' dedi.

Kılıç, işsiz sayısının Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını savunarak, şöyle konuştu: ''Resmi rakamlarla dahi rekorlar kırılmış durumda. TÜİK'in oranı yüzde 15.5, fakat bizler biliyoruz ki gizli işsizlik kalemleri ile birlikte bu rakam yaklaşık iki katıdır. Demek ki bu ülkede çalışması gereken nüfusun üçte biri işsiz durumdadır. Bunları aileleri ile birlikte düşündüğümüzde milyonlarca insanın bu sürecin mağduru olduğu ortaya çıkmaktadır. Kamu çalışanları ve emekçiler belki bugün itibariyle bu krizin daha az etkilenen kesimi görünüyor olabilirler, ama bizler biliyoruz ki krizin sonuçları genellikle ilk elden kamu çalışanlarına fatura edilir.''

MİLLİ EĞİTİM BAKANININ DEĞİŞMESİ

Eğitim sorunlarına karşı çok duyarlı olduklarını vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti: ''AK Parti hükümetinin 7 yıla yaklaşan süreçte, bugün yerini yeni bir bakana devretmiş olan Hüseyin Çelik'in icraatlarından bir tanesi de eğitimin bilimsel, laik ve demokratik yanının giderek ortadan kaldırılmasıdır. Eğitim bir köşeye terk edilmiş konumdadır. Eğitim nerede ise hayırseverlere teslim edilmiş durumdadır. Milli Eğitim Bakanı hayırseverlerin yapmış olduğu binaları açmakla süreci geçirmiştir.

Biz sendika olarak Milli Eğitim gibi önemli bir kurumda bir kadının bakan olarak görev almasını önemsiyoruz. Umarız bizim bu yöndeki olumlu değerlendirmemizi boşa çıkaracak bir süreç yaşanmaz.''

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.