MÜSDER: "Kardeşlerimizi ağırlamak istiyoruz"

MÜSDER yaklaşan ağır kış şartlarını dikkate alarak Bayır-Bucak Türkmenleri için bir çalışma başlattı.

MÜSDER: "Kardeşlerimizi ağırlamak istiyoruz"
Bayburt Postası - Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti (MÜSDER) yaklaşan ağır kış şartlarını dikkate alarak Bayır-Bucak Türkmenleri için bir çalışma başlattı. Türkiye'ye sığınan sığınmacılardan dolayı bu kış yükün arttığını söyleyen MÜSDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Kaçır, yardım kampanyası için çağrıda bulundu.

Kaçır, şu açıklamayı yaptı:

"Ülkemize sığınan mazlum sığınmacı kardeşlerimizden dolayı bu kışta yükümüz arttı ve ağırlaştı. Ancak bu yükü paylaşacağımız, hafifleteceğimiz ve bu imtihanı verebileceğimiz "İslam Hayır Medeniyetimizin Evrensel Değerlerinden" güç almaktayız. Tarihsel süreç içerisinde kışın kuşları, yaban hayvanlarını bile düşünen medeniyetin mensupları olan bizler dün olduğu gibi bu gün de yardımlaşma, dayanışma, iyilik ve güzellikler ile dolu bu medeniyetin öncülüğünü yapma bahtiyarlığını icra ediyoruz. Böyle bir misyon yüklendiğimiz için rabbimize şükrediyoruz. Ülkemiz dünyaya, Ensar( yardım eden, uzatılan elleri tutan, tebessümle karşılayan) olma konumundadır. Ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra, komşu ülkelerden ve ümmet coğrafyasından milyonlarca Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı, Somalili, Mısırlı, Yemenli kardeşlerimiz ülkelerindeki savaş, zulüm ve açlıktan dolayı ülkemize mülteci olarak geldi. 78 milyon insanımız, güçleri ve imkânları ölçüsünde sofralarını, battaniyelerini, sobalarını, paltolarını, mantolarını velhasıl her şeyini üşüyen kardeşleriyle paylaşıyor"

"Kardeşlerimizi Bayburt'ta ağırlamak istiyoruz"

"Türkmen kardeşlerimizi Bayburt’ta misafir etmeyi planlıyoruz, Suriye’de beş yıldır devam eden iç savaş sebebiyle kardeşlerimizin yaşam şartları Rusya’nın da müdahalesiyle daha da vahim bir duruma girdi. Özellikle stratejik bir öneme sahip olan Hatay’ın güneyindeki Bayırbucak Türkmen bölgesine günlerdir Rusya’nın çok yoğun bir şekilde havadan bomba yağdırmasıyla Türkmen kardeşlerimiz zor günler yaşıyor. Canları pahasına topraklarını, namuslarını koruyorlar. Evlerini, barklarını terk eden kardeşlerimiz, mevsim şartlarının ağırlaştığı ve soğuk havaların hissedildiği bugünlerde çoluk-çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı topyekun olarak büyük bir dram yaşıyorlar. Yardımlaşmayı içselleştirmiş, mazlum ve mağdurun yanında olmayı ilke edinmiş bir topluluk olarak bizler, yıllar önce Van depremi sonrası yaptığımız çalışmanın bir benzerini de Türkmen kardeşlerimiz için yapacağız. Yardım gönüllüsü Ekiplerimiz sınırın sıfır noktasında Suriyeli ve Türkmen kardeşlerimizle iletişim halinde. İkna edebildiğimiz aileleri Bayburt’a getirip kiralayacağımız ve her türlü ev eşyasıyla donatacağımız mekânlarda tüm ihtiyaçlarını karşılayarak misafir etmek istiyoruz. Şu ana kadar iletişim halinde olduğumuz kardeşlerimiz vatanların terk etmek istemiyor, aileleri de yaşadıkları bölgeden uzak kalmak istemiyor. Ancak bizler önceki yıllardaki tecrübelerimize dayanarak yakın bir gelecekte yaşadıkları zor durum ve ağır kış şartlarını da göz önünde bulundurarak farklı sonuçların ortaya çıkacağını dikkate alarak, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bayburt halkı olarak Türkmen kardeşlerimizle evlerimiz, sıcak yuvalarımız dâhil, her şeyimizi paylaşmaya hazırız. Halkımızı kardeşlerimize, dua ve desteklerini esirgemeden dayanışma ve yardımlaşmaya davet ediyoruz"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.