“Kurtuluşumuz sahil yolunun Bayburt'a bağlanmasına bağlı"

Trabzon Köprübaşı’na bağlı Beşköy Beldesi’nin bulunduğu vadinin gelişmesi için bölgenin turizme açılması ve sahil yolunun vadi üzerinden Bayburt iline bağlanması gerektiğini ifade eden Beşköy Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Doğan çeşitli açıklamalarda bulundu. 1998 yılında Köprübaşı İlçesi Beşköy Beldesi’nde yerle bir olan beldeye 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Mevcut Belde Belediyesi Başkanı Mustafa Doğan “Yeniden belde kurduk” dedi. Daha işlerinin bitmediğini hizmetlere devam edeceğini söyleyen Başkan Doğan, önümüzdeki seçimler için “Benim rakibim sadece benim” diyerek ikinci dört yıl için projeler yapmaya başladı.

“Kurtuluşumuz sahil yolunun Bayburt'a bağlanmasına bağlı

Trabzon Köprübaşı’na bağlı Beşköy Beldesi’nin bulunduğu vadinin gelişmesi için bölgenin turizme açılması ve sahil yolunun vadi üzerinden Bayburt iline bağlanması gerektiğini ifade eden Beşköy Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Doğan çeşitli açıklamalarda bulundu.

1998 yılında Köprübaşı İlçesi Beşköy Beldesi’nde yerle bir olan beldeye 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Mevcut Belde Belediyesi Başkanı Mustafa Doğan “Yeniden belde kurduk” dedi. Daha işlerinin bitmediğini hizmetlere devam edeceğini söyleyen Başkan Doğan, önümüzdeki seçimler için “Benim rakibim sadece benim” diyerek ikinci dört yıl için projeler yapmaya başladı.

“Kurtuluşumuz sahil yolunun Bayburt'a bağlanmasına bağlıÖnce Eğitim

 

Köprübaşı ilçesinin tek beldesi olan Beşköy Beldesi 1998 yılında meydana gelen sel felaketi sonucunda 44 vatandaşın hayatını kaybetmesinin yanında belde de bulunan bütün özel ve resmi binaların yıkılmasına neden olmuştu. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nden aday olarak Beşköy Beldesi’ne Belediye Başkanı seçilen Mustafa Doğan en önemli sorunlardan birisi olan eğitime çözüm getirmek için kolları sıvayarak işe başladı. Daha önceki Belediye Başkanı Dursun Karaman’ın Beşköy Beldesi için yapmış olduğu belde merkezine uzak belediye hizmet binasının Adnan Kahveci İlköğretim Okulu olarak düzenleyerek öğrencilerin kolay eğitim almasını sağladı.

Yol Ve Su En Önemli Sorun

Ülkenin birçok yerinde olduğu gibi beldelerinde de en büyük sorunlardan bir tanesinin yol ve su olduğunu ifade eden Beşköy Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Doğan, “Beldemiz coğrafi olarak dik bir arazi yapısına sahip burada yol yapmak zor iştir ve olanaklarla ilgilidir. Beldemize gelen para bellidir. Belediye olarak sadece personel giderim 24 bin YTL’dir. Bu şartlarda yinede beldemizin bütün bağlantı yollarını tamamlanış bulunmakla birlikte önümüzdeki 4 yılda bütün bakım ve onarımları bitmiş olacak” dedi. Başkan Doğan “Beldemizin kalıcı su ihtiyacı içinde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Kalkınmak İçin Turizm

Beşköy Beldesi’nin ekonomik olarak kalkınmasının önünü açmak için projeler geliştiren Mustafa Doğan yapılması gerekenlerin başında turizm atılımları geldiğini belirterek, “Beldemizin nüfusunu büyük bir çoğunluğu dışarıda ikamet ediyor. Burada kalan insanlar ya emekli ya da dar gelirli. Beldemiz insanının bir kısmı küçük çapta tarım ve hayvancılıkla uğraşmakta. Bölgemizin dağlık olması nedeni ile tarıma elverişli alanlarımız yok. Beldemizin kalkınması için turizm amaçlı atılımlara ihtiyaç vardır. Beldemizi ve beldemize bağlı mezra ve yaylaları turizme açarak buralarda yapılacak olan tesis ve konaklama yerleri bölgemizin kalkınmasına büyük ölçüde destek sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Geleceğimiz Sahil Yolunda

Her fırsatta dile getirilen sahil yolunun Bayburt’a bağlanması projesini kurtuluş olarak kabul eden Mustafa Doğan konuyu bakanlara ve milletvekillerine kadar taşıyacağını belirterek, “Yörenin kurtuluşu bu yolun Bayburt iline bağlanması ile gerçekleşecektir. Bu konuda çalışmalar devam ediyor” dedi. Başkan Doğan bu konuda elinden gelen herkese ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.