Kop'un değeri anlaşılmaya mı başlıyor?

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, sürpriz bir şekilde Bayburt’a gelerek bir dizi incelemelerde bulundu. Bkan Özak, özellikle Kop Kayak Merkezi’nde yaptığı incelemelerin ardından ilginç açıklamalarda bulundu.  ''Ülkemizde kış turizmi ve kayak sporu adına çok büyük potansiyel olduğunu görmekteyiz'' diyen Bakan Özak, Bayburt Kop Dağı Kayak Merkezi hakkında Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'dan bilgi aldı. Bakan Özak, Türkiye'de ne kadar kayak merkezi varsa bunların ihya edilmesi gerektiğini belirterek, ''Kış Oyunlarından dolayı 350 milyon dolar Erzurum'a, 100 milyon dolar Trabzon'a yatırım yapılıyor. Bu yöreler geri kalmış, biraz ilgilenmek lazım'' diye konuştu.

Kop'un değeri anlaşılmaya mı başlıyor?

Kop Kayak Merkezi'nin değeri anlaşılmaya mı başlıyor?Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, sürpriz bir şekilde Bayburt’a gelerek bir dizi incelemelerde bulundu. Bkan Özak, özellikle Kop Kayak Merkezi’nde yaptığı incelemelerin ardından ilginç açıklamalarda bulundu.  ''Ülkemizde kış turizmi ve kayak sporu adına çok büyük potansiyel olduğunu görmekteyiz'' diyen Bakan Özak, Bayburt Kop Dağı Kayak Merkezi hakkında Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'dan bilgi aldı. Bakan Özak, Türkiye'de ne kadar kayak merkezi varsa bunların ihya edilmesi gerektiğini belirterek, ''Kış Oyunlarından dolayı 350 milyon dolar Erzurum'a, 100 milyon dolar Trabzon'a yatırım yapılıyor. Bu yöreler geri kalmış, biraz ilgilenmek lazım'' diye konuştu.

Ayık:"Sarıkamış'tan sonra en kaliteli kar Kop Dağı'nda"

Kayak Federasyonu Başkanı Ayık ise Sarıkamış'tan sonra en kaliteli karın Kop Dağı'nda olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Burada nisan ayına kadar kar oluyor. Geçen yıl Bitlis'te yapılacak kayak müsabakaları kar olmadığı için yapılamadı. Kar sadece burada olduğundan müsabakalar mecburen burada yapıldı. Bölgeye hitap edebilecek çok güzel bir kayak alanı. Mevcut alanda kar bir müddet sonra azalıyor. Ancak yükseklerde muazzam kar kalıyor. Burada bir telesiyej hattımız olursa hem tesis bir miktar yukarıya çıkmış olur hem de aşağılarda kar olmasa bile 1-1.5 ay daha yukarıda kayak yapılabilir.''

Kop Kayak MerkeziKop Dağı Kayak Merkezi

 

 

 

 

 

 

 

 

İncelemelerin ardından Kop Kayak Merkezi’nin eksikleri ile ilgili bilgiler not eden Bakan Özak, telesiyej ihtiyacının Kayak Federasyonu tarafından bu yıl ihaleye çıkarılarak giderilmesi yönünde talimat verdi.

Bakan Özak, daha sonra İl Özel İdaresi tarafından Aslan Dağı Mesire ve Piknik Alanı Projesi kapsamında yapılan futbol, basketbol ve voleybol sahası ile tenis kortu alanında, ardından da Aydıntepe Göleti'nde incelemelerde bulundu.

''KÖYDES'de 3 yıl büyük haksızlık yaptık'' diyen Bakan Özak, şunları söyledi: ''Batıya, yüzde 70-80 asfaltı olan yerlere eşit oranda para dağıttık. Olur mu böyle bir şey? Ben bunu üçüncü yılda Başbakana rakamlarla anlattım. 'Doğru diyorsun' dedi. Erzurum yüzde 8.5 asfalt, git Ege'ye yüzde 80.''

Bakan Özak'ın gezi ve incelemelerine, Bayburt Valisi Kerem Al, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık ile daire amirleri de katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.