Kop Dağı tüneli için “sözüm var” dedi

Yolaltı Köyü mevkinde öğle saatlerinde gerçekleşen törenle 40 kilometre duble yol çalışmalarına başlandı. Muhammen bedeli 20 milyon olan duble yol ihalesini, 14 Milyon TL ile Denge Yol Yapım İnşaat Şirketi kazanmıştı. Yüklenici firma ve Bayburt Belediyesi’nin ortaklaşa hazırladığı tören, renkli ve coşkulu görüntülere sahne oldu. Törene Spordan Sorumlu yeni Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın Kop Dağı’na “tünel sözü” damgasını vurdu. “Söz verdim, takipçisi olacağım” diyen Özak, Türkiye’nin artık tüm köylerine asfalt yoldan gidebilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Milletvekilimiz Ülkü Gökalp Güney ise yüklenici firmayı istihdam konusunda uyararak, “Aman ha, bu işler için sakın dışarıdan işçi getirmeyin” dedi. 

Kop Dağı tüneli için “sözüm var” dedi

Bakan Faruk Özak, Kop Dağı tüneli için 'sözüm söz, takipçisiyim' dediYolaltı Köyü mevkinde öğle saatlerinde gerçekleşen törenle 40 kilometre duble yol çalışmalarına başlandı. Muhammen bedeli 20 milyon olan duble yol ihalesini, 14 Milyon TL ile Denge Yol Yapım İnşaat Şirketi kazanmıştı. Yüklenici firma ve Bayburt Belediyesi’nin ortaklaşa hazırladığı tören, renkli ve coşkulu görüntülere sahne oldu. Törene Spordan Sorumlu yeni Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın Kop Dağı’na “tünel sözü” damgasını vurdu. “Söz verdim, takipçisi olacağım” diyen Özak, Türkiye’nin artık tüm köylerine asfalt yoldan gidebilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Milletvekilimiz Ülkü Gökalp Güney ise yüklenici firmayı istihdam konusunda uyararak, “Aman ha, bu işler için sakın dışarıdan işçi getirmeyin” dedi.

 




Başkan Polat ve Bakan Özak'ın keyfine diyecek yoktuTörene ayrıca Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Bülent Çakar, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, İl Genel Meclisi Üyeleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Tören protokol konuşmaları, kurdele kesimi ve havai fişek gösterilerinin ardından sona erdi. İşte konuşmalardan satır başları:

H.Ali Polat: “Avrupa ile yarışacaksak, yollarımız onlarınkinden aşağı kalmayacak”

Başkan H.Ali Polat“79 yılda yapılan toplam duble yol 6105 kilometre, son altı yılda yapılan duble yol ise 9.257 kilometredir. Ülkemizde hizmet farkı artık görülmeye başlanmıştır. Yol çalışmaları, ülkemizin kalkınması adına atılması gereken bir adımdı. Muasır medeniyet seviyesine çıkmamız için bunlar şart olan hizmetlerdir. Avrupa’yla yarışacaksak, yollarımızın da onların seviyesinde olması lazımdır. Ben bu güzel hizmette emeği geçenleri cani gönülden kutluyorum.”

Fetani Battal: “Yol bir medeniyet işaretidir”

Bayburt Milletvekili Fettani Battal“Biz Bayburt olarak yol konusunda bu mutluluğu çok fazla yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz. Allah nasip ederse iki yıl içerisinde de Bayburt ve çevresinde duble yol çalışmaları sona erecek. Bundan sonraki gayretlerimiz medeniyetin işareti olan yollarımızın Erzurum ve Gümüşhane istikametlerindeki devamını temin etmek olacaktır. Bu tür güzellikleri Bayburt’umuza kazandıran hükümetimize ve Sayın Başbakanımıza, Bayburt adına teşekkür ediyorum.”

Ülkü Gökalp Güney: “187 köyümüzün 182’sinin yolu asfalt oldu”

Bayburt Milletvekili Ülkü Gökalp Güney“Bundan dört ay evvel Bayburt’a gelirken Aşkale Kaymakamı’nın çayını içmek için misafir oldum. Aynı zamanda Demirözü’nde Kaymakamlık yapmıştı. Sağdan soldan konuşurken Kaymakam Beye ‘sizin kaç köyünüz var?’ diye sordum. 60 köyü olduğunu söyledi. Peki dedim bu köylerin yollarının yüzde kaçı asfalt. Hiçbiri dedi. İşte arkadaşlar gururla ifade ediyorum. Şu anda Bayburt’un 187 köyünün 182’si asfalt. Kalan iki üç köyde Soğanlı’da kışın geçit vermeyen köyler. Biz bununla da yetinmedik. Bugün burada Gümüşhane sınırı ve Erzurum sınırı arasındaki duble yolun açılışını yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Müteahhit firmaya da bir çift sözüm var. Aman ha bu işlerde Bayburtluları çalıştıracaksınız. Dışarıdan işçi getirmeyeceksiniz. Elemanları mümkün olduğunca yöreden alacaksınız. Bunun özellikle takipçisi olacağım. Sizlerden bunu bekliyorum. Hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

Vali Kerem Al: “Kop Dağı’na tünel yapılması gerekiyor”

Bayburt Valisi Kerem Al“Bugün bu mütevazi törende, burada olmaktan son derece mutluyum. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Sayın Bakanım, Hükümetimizin direktifleri doğrultusunda geçen yıl duble yol çalışmalarını başlattık. Kıt imkanlara rağmen, geçen yıl sezon itibariyle 10 kilometre yolu kendi imkanlarımızla bitirdik. Zannediyorum, bölgede en başarılı il olduğumuz için, Karayolları Bölge Müdürlüğü tüm mesaisini bize ayırdı. Proje ve ihale bazında bize gereken desteği sundular. Bu yıl 40 kilometre yol yapmayı hedefledik. Bugün burada bu mutluluğu yaşıyoruz. Ancak buna rağmen Trabzon-Erzurum yol istikametinde mutlaka Kop Dağı’na tünel yapılması gerekiyor. Sayın Bakanımızdan konunun takibini rica ediyor, desteğini istiyoruz. İnanıyoruz ki, yapıldığında bölgenin talihini değiştirecektir.”

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak: “Kop Dağı’na tünel sözü verdim, takipçisi olacağım”

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak“Bugün burada bir başarı öyküsüne tanık oluyoruz. Ulaşım olduğunda göçte olmuyor. Bir yatırımcı yatırım yapacağı yerin ilk önce ulaşımına bakıyor. Bu bakımdan ulaşım, son derece önemli. Yapmış olduğumuz hizmetleri ne kadar anlatsak bitiremeyiz. Biz 2002’de bir hedef koyduk. Yolu ve suyu olmayan köy kalmayacak diye. Ve bugün köylerimize, Ülkü ağabeyimin de dediği gibi asfalt yollardan girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bunun yanı sıra Kop Dağı’na tünel sözü vermiştim. O işinde takipçisi olacağıma söz veriyorum.

Ülkemizde her alanda bir kalkınma çağı yaşıyoruz. İnşallah Dünya’nın ekonomide en güçlü 10 ülkesinden biri olacağız. Türk halkı buna layıktır. Biz Türkiye’nin her yerine aynı gözle bakıyoruz. Bize değer veren herkese hizmet etmek zorundayız. Bizim hizmet anlayışımız budur. O bakımdan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”  

 

Kurdele kesimine tüm davetliler katıldı

 

 

 

 

 

 

 

 

Güzel bir Bayburt günüydü bu gün yaşanan... Memleketine yatırım gelmiş olmanın mutluluğunu yaşıyordu herkes...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.