Komşuda hüzün…

Bayburt Postası - İstanbul'dan Gümüşhane'ye dönerken kaybolan ve otomobiliyle Torul Baraj Gölü'ne düştüğü belirlenen iş adamı ve AK Parti Gümüşhane İl Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Aydın'ın cesedine, dalgıçlar ulaştı. Kirazlık köyü yakınlarında Torul Baraj Gölü'ne önceki sabah sırtındaki 4 tüple dalış yapan dalgıç Rıza Birkan, yaklaşık 1 saat 45 dakika boyunca arama yaptı. Fahri Aydın'ın 29 AK 575 plakalı cipini 62 metre derinlikte bulan dalgıç Birkan, AK Partili işadamının araçta sıkıştığını gözlediğini söyledi. Bu arada, olay yerine 5 kişilik AKUT ekibi de geldi. Araç yerinin belirlenmesinden sonra cesedin çıkartılabilmesi için çalışma başlatıldı.

Komşuda hüzün…

İş adamı ve AK Parti Gümüşhane İl Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Aydın'ın cesedine, dalgıçlar ulaştı...Bayburt Postası - İstanbul'dan Gümüşhane'ye dönerken kaybolan ve otomobiliyle Torul Baraj Gölü'ne düştüğü belirlenen iş adamı ve AK Parti Gümüşhane İl Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Aydın'ın cesedine, dalgıçlar ulaştı. Kirazlık köyü yakınlarında Torul Baraj Gölü'ne önceki sabah sırtındaki 4 tüple dalış yapan dalgıç Rıza Birkan, yaklaşık 1 saat 45 dakika boyunca arama yaptı. Fahri Aydın'ın 29 AK 575 plakalı cipini 62 metre derinlikte bulan dalgıç Birkan, AK Partili işadamının araçta sıkıştığını gözlediğini söyledi. Bu arada, olay yerine 5 kişilik AKUT ekibi de geldi. Araç yerinin belirlenmesinden sonra cesedin çıkartılabilmesi için çalışma başlatıldı.



Fahri AydınSabah yapılan çalışmayı Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ile Torul Kaymakamı Şefik Gürcam ve Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın ile kayıp işadamının kardeşi Vahit Aydın da izledi. Vahit Aydın, ağabeyinin cesedinin bulunmasının ardından gözyaşlarına boğuldu.

Sualtı fenerlerini unutmuşlar

Öğleden sonra dalış yapmak için baraj gölüne gelen 2'si dalgıç 5 kişiden oluşan ekip, vakit geçirmeden çalışmalara başladı. Baraj gölüne dalış yapan ekip, suyun karanlık olması nedeni ile sualtı fenerine ihtiyaç duydu ve bunu karada bekleyen arkadaşlarına iletti. Ancak sualtı feneri almayı unuttukları ortaya çıkan AKUT ekibin imdadına Gümüşhane Sivil Savunma ekipleri yetişti. Ekibinin istediği sualtı fenerlerinden biri Gümüşhane il merkezinden getirtildi. Diğer fenerin de Trabzon'dan taksiyle gönderildiği öğrenildi. AKUT ekibindeki dalgıçlardan biri Gümüşhane'den getirtilen sualtı feneri ile dalış yaptı.

Sabahtan beri olay yerinde dalgıçların gelmesini bekleyenler ise 60- 70 metre derinlikteki göle dalmaya gelen AKUT ekibin sualtı fenerlerini unutmasını eleştirdi.Sabahtan beri olay yerinde dalgıçların gelmesini bekleyenler ise 60- 70 metre derinlikteki göle dalmaya gelen AKUT ekibin sualtı fenerlerini unutmasını eleştirdi.

Pazar gecesi kayboldu

Bursa'dan gelen 4 çocuk babası Fahri Aydın (38), pazar gecesi saat 23.00 sıralarında evini  arayarak, Giresun'un sahildeki Tirebolu ilçesinden Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi yoluna saptığını bildirmiş, kısa sürede evinde olacağını söylemişti. Aradan geçen uzun süreye rağmen gelmemesi üzerine ailesinin başvurusu sonrasında Pazartesi günü arama çalışması başlatılmıştı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.