Kavganın tek nedeni, Türk Bayrağı!

Birçok gazete ve haber sitelerinde farklı manşetlerle yansıtılan olaylar aynı zamanda farklı yorumlara sebep oldu.

Kavganın tek nedeni, Türk Bayrağı!
Bayburt Postası - Geçtiğimiz Cumartesi günü Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor ve Mardinspor arasında oynanan play-off final karşılaşması ulusal basında yer buldu. Her iki takım ve aynı zamanda her iki kent için kader maçı niteliğindeki karşılaşma, tahmin edildiği gibi maç sonu saha içinde yaşanan olaylar nedeniyle günün en çok konuşulan gündem konularından biriydi. 

Sezon boyunca taraftarın inanılmaz bir şekilde destek verdiği bir başarı hikâyesinin finalinde Bölgesel Amatör Lig’den profesyonel lige yükselen bir takımın ve takımı için Malatya'ya çıkarma yapan çok sayıdaki taraftar coşkusunun, ulusal basın sütunlarında statta yaşanan olaylar kadar yer bulmaması dikkat çekti. 3. Lig’e yükselme play-off mücadelesinde Süper Lig maçlarındaki atmosferi andıran taraftar coşkusunun aksine sadece maç sonu olaylar yansıtıldı. Birçok gazete ve haber sitelerinde farklı manşetlerle yansıtılan maç sonu olaylar aynı zamanda farklı yorumlara da sebep oldu.

Türk Bayrağı açtı diye dövdüler!

Malatya İnönü Stadı'ndaki olaylar, Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’un 3-0’lık galibiyetiyle devam eden karşılaşmanın son bölümlerinde her iki takım tribünlerinden karşılıklı sloganlar atılmasıyla başladı. Daha sonra Mardinspor tribünlerinden protokol tribüne doğru yabancı madde atılması ortamı gerdi. Protokol tribününün pet şişe, çakmak ve taş yağmuruna tutulmasının ardından polisler tarafından kısa sürede önlem alınmasına rağmen olaylar maç bitiminde artarak devam etti. 

Karşılaşma sonrası galibiyeti kutlamak isteyen Bayburtlu bir taraftarın Türk Bayrağı'nı açarak saha ortasına oturmasına tepki gösteren Mardinspor yöneticileri taraftara saldırdı. Saldırının gerekçesi taraftarın elinde Türk Bayrağı olması! Gerginliğin önüne geçmek yerine tekme tokat saldırıya kalkışan Mardinspor yöneticilerine tribünden inen bir grup Mardinspor taraftarı da eşlik etmek isteyince statta bir anda ipler koptu. 

Bu defa Türk Bayrağı açtı diye dövenleri dövdüler!

Polislerin müdahale etmeye çalıştığı bu saldırılar üzerine bu defa kapalı tribünde bulunan Bayburtlu taraftarlar sahaya indi ve ortam daha da karıştı. Her iki takım taraftarının sahada olduğu sırada çıkan kavgada Mardinsporlu bir taraftar yaralandı. Futbolcuların da darp edildiği olaylarda, polisler ve sporseverler, oldukça tehlikeli boyutlara ulaşabilecek kavgaya daha fazla büyümeden engel oldu. 

Türk Bayrağı’nın tahrik unsuru sayılması ve Mardinsporlu yöneticilerin saldırısıyla başlayan olayların, Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’lu yöneticiler, sağduyulu taraftarlar ve futbolcular tarafından sonlandırılması ise takdirle karşılandı. Bu arada kavga nedeni olan Türk Bayrağı'nın Mardinsporlu bir taraftar tarafından gösterilmesi de dikkat çekti.

İstenmeyen görüntülere sahne olan Malatya İnönü Stadı’ndaki bu olaylar, daha sonra yerini görülmeye değer bir galibiyet sevincine bıraktı. 

Öte yandan takımlarını yalnız bırakmamak için maçtan günler önce organize olan ve çoğunluğu Bayburt’tan olmak üzere ülkenin birçok yerinden Malatya’ya çıkarma yapan Bayburtlu taraftarların, futbolcular ve yöneticilerle birlikte maç sonunda büyük bir sevinç yumağı oluşturması, her şeye rağmen günün hafızalarda iz bırakan bir başka anısı oldu.

İŞTE MALATYA İNÖNÜ STADI ve MAÇ SONU OBJEKTİFLERİMİZE YANSIYANLAR...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsimsiz 10 yıl önce

Öncelikle 3.Lige çıkan ekibimizi tebrik ediyorum.Bu mutlu günü işgüzarlık yaparak gölgelendiren vatandaşımıza diyecek bir şey bulamıyorum.Tabiiki ona saldıranlar da çok çirkin bir görüntü oluşturmuş.Yanlış anlamaya sebebiyet verebilecek, mesaj verme görüntüsü içeren bu Bayrak gösterisi Allah Korusun ucuz atlatılmıştır.Bir takımı ve taraftarını sırf bir bölgeye mahsus veya bir ilden geliyor diye potansiyel suçlu veya algı oluşturabilecek sorumsuz davranışlardan kaçınmak lazım.Taraftarımıza büyük görev düşüyor.Kutlamalarda dikkatimi çekti.Abdurrahman Beyin ifade ettiği Malatyada bizi misafir eden ,ağırllayan şirket bir Batmanlı şirket imiş.Bize düşen kardeşliğe katkı yapmak.İki taraftan da provakasyon girişimlerine prim vermemek.Maçlarımız da centilmenlik,küfürsüz tezahürat her trübünü kapsarsa her kesimden insanımız maçlarımızı izleme imkanı buur

Avatar
H.Haluk AKKOYUNLU 10 yıl önce

O tekme attığın Bayrakta senin dedenin de kanı var unutma... Bu ne tahammülsüzlük böyle... Yazıklar olsun.. Sanki ingiliz bayrağı açıldı.. Ki bu hareket ingiltere de olsaydı bu kadar tepki çekmezdi ya da Yunanistan da olsaydı inanın bu kadar tepki olmazdı.. Ne yani Sevincimizi de mi kutlamayalım. Bizim sevinçlerimiz de hep Bayrağımız vardır. Düğünlerde, Bayramlara, (bu da bir bayramdı bizim için...) Askere uğurlamalarda, Hacca gidende-dönende, Zafer kutlamalarında.. Şehit Cenazelerimizde. Velhasıl kelam her yerde her zaman biz onun gölgesiyle gölgeleniriz. Bayrağımız ne zamandan beri provokatörlük olarak algılanmaya başlandı.. Düşünmek lazım.. Yazık Çok Yazık... Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı ŞADDER

Avatar
memo 10 yıl önce

söylediklerinde sonuna kadar haklısın. Bu düpedüz kendini bilmezlik...

Avatar
Nahit imaç @H.Haluk AKKOYUNLU 10 yıl önce

Bayrak sahada oyuncak değil Haluk bey