İyi Partili Paçacı ve Ergün'ün Bayburt ziyaretleri

İyi Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Ergün Bayburt'ta bir dizi temaslarda bulundular.

İyi Partili Paçacı ve Ergün'ün Bayburt ziyaretleri
Bayburt Postası - Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası, Bayburt Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği, Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperifi, Ziraat Odası, Şoförler Odası, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden İyi Parti kurmayları esnaf ziyaretlerinde de bulundular. 

Bayburt ziyaretiyle ilgili konuşan Cihan Paçacı, gezdikleri illerdeki sorunları yerinde tespit ederek Türkiye gündemine taşımayı amaçladıklarını söyledi. Bayburt’un ticari ve işsizlik açısından çok sıkıntılı bir il olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Paçacı, “Özellikle tarım ve hayvancılığın bölgenin özelliğine göre iyi bir noktada olması gerekirken buralarda da çok ciddi problemler olduğunu tespit ettik. Bu konuyu Ankara’ya taşıyacağız. Aslında Türkiye ekonomik açıdan üretimden koptuğu için bu problemlerle karşılaşıyoruz. Bugün Bayburt’ta karşılaştığımız problem Edirne’de de var. Tarım konusu Türkiye’de çok ihmal edildi. Yani samanı bile Türkiye Bulgaristan’dan ithal ediyorsa tarım bitmiş demektir. Eğer tarım bitiyorsa işsizlik doğal olarak artıyor demektir. Çünkü tarımda çalışan insanlar iş aramak için köyünü terk edip, şehirlere kasabalara yerleşiyor. İş bulamayınca da işsizlik artıyor” dedi.

Alınması gereken tedbirlerin belli olduğunu ancak mevcut iktidarın bu tedbirleri almadığını öne süren Paçacı şöyle devam etti:

“Alınması gereken tedbirler belli aslında ancak bugün o tedbirler alınmıyor. Orta ve uzun tedbirler alması gerekiyor Türkiye’nin. Kısa vadeli tedbirlerle bu iş geçiştirilemez. Biz İyi Parti olarak gereken hazırlıklarımızı yaptık bitirdik. Ve bölgesel merkezler kurarak her bölgenin kendi şartlarına özgün modeller ürettik. İnşallah Türkiye’yi yönetme şansını elde edersek ekonomiyi kalıcı bir şekilde düzeltmek ve her türlü dış şartlara karşı dayanıklı hale getirmek için gereken tedbirleri alacağız.”



“Kanal İstanbul’a harcanacak para deprem hazırlıkları için harcansın”

Elazığ ve Malatya'da yaşanan depremde de değinen Paçacı, Türkiye'ye bir daha böyle acılar yaşatmaması temennisinde bulunarak çok ciddi tedbirler alınması gerektiğini bildirdi. Yaşanan depremin Türkiye için bir ihtar olduğunu vurgulayan Paçacı, “Bundan sonraki çalışmalar için bir an önce işe başlamak için bize bir ihtardır. Bizim eğer 75 milyar gibi bir paramız varsa bunu kanal İstanbul gibi uçuk projeler yerine deprem bölgelerindeki yaşayan insanlarımızın hayatını garanti altına alacak tedbirlere harcamalıyız. Çünkü insandan daha değerli bir varlık yoktur” dedi.

Paçacı ve Ergün'e Bayburt ziyaretlerinde İyi Parti İl Başkanı Yılmaz Kırıcı, İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Yusuf Ergül ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.